För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mår de mindre företagen bra mår hela Eslövs kommun bra

Publicerad 19 maj 2021
Småföretagen – största finansiären av kommunernas välfärdstjänster i Sverige. Hur ser det då ut för företagen i Eslöv? Vi på Företagarna Eslöv presenterade våra resultat för politiker och näringslivschefer med en tårta.

Visste du att det finns 4 863 jobb i de små företagen i Eslövs kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 425 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Det är 42 procent av samtliga jobb i kommunen och 66 procent av jobben i privatägda företag. Den stora majoriteten av småföretagen är ägarledda företag där ägaren både leder och arbetar i företaget. Nästan alla företag vill växa och därmed skapa fler jobbtillfällen.

 

Vår förhoppning är att det här mötet och rapporten leder till en öppen dialog om det lokala näringslivsklimatet och småföretagens betydelse för framtidens jobb och välfärd.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna