podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets företagare och Årets unga företagare i Malmö uppvaktade

Publicerad 9 jun 2021
Priserna till Årets företagare och Årets unga företagare i Malmö delades ut av styrelsen i Företagarna Malmö under två olika överraskningsceremonier idag. Stort grattis till Årets företagare i Malmö Ricard Larsson och Håkan Lange med företaget Salong Larsson&Lange samt Sannah Westerlund och Hjalmar Berg Antonsson från Dotkeeper AB.

Stort grattis till Årets företagare i Malmö: Ricard Larsson och Håkan Lange med företaget Salong Larsson&Lange. Priset delades ut under stort hemlighetsmakeri som gjordes möjligt tack vare de bådas påhittiga fruar som lockade dem till härliga Kungsparken.

Motivering:
Ricard Larsson och Håkan Lange har genom åren byggt en koncern inom frisörbranschen som stabilt generat resultat och som upprepade gånger återinvesterats i nya och spännande koncept, i en annars mycket traditionell bransch. De har blivit marknadsledare i en mycket pris- och konkurrensutsatt bransch. De har tillsammans skapat en storskalig affärsverksamhet som samtidigt känns exklusiv och intim. Ricard Larsson och Håkan Lange är företagare som anställer frisörer och barberare till samtliga stolar inom koncernen och tar därmed ett viktigt arbetsgivaransvar. Ricard Larsson och Håkan Lange nyttjar sin verksamhet till att stötta lokala föreningar. De skapar unika och värdefulla nätverk som bidrar till Malmös unika företagarkultur.

Stort grattis till Årets unga företagare i Malmö: Sannah Westerlund och Hjalmar Berg Antonsson; Dotkeeper AB. Även här skedde prisutdelningen under stort hemlighetsmakeri!

Motivering:

Sannah Westerlund och Hjalmar Bern Antonsson är företagarna som tar det traditionella varumärkesskyddet in på nätet. De skyddar varumärken både digitalt och juridiskt och har många utstickande referenscase att skryta med. Under deras tid på inkubatorn Minc i Malmö lyckades Sannah och Hjalmar vända på ordningen i den nyskapande tech-branschen, där normen är att man först skaffar finansiering och sedan utvecklar sin produkt. Istället skaffade de sig först betalande kunder och har sedermera kunnat finansiera utvecklingen av sitt företag med betalande och nöjda kunder. Sannah och Hjalmar får ofta höra att de är snabba på att ta beslut, men också snabba på att ångra beslut som är på väg att gå fel. Detta har genom åren gjort att de varit lättrörliga och anpassningsbara. År 2019 blev de föräldrar (för ja, de lever tillsammans även utanför arbetet) och de har gemensamt ställt om sitt liv för att på ett hållbart sätt kunna kombinera företagarlivet med familjelivet. Tillväxten är inget annat än rak uppåtstigande – utmärkelsen GI Gasell 2019 och 2020 få tala för sig själv. Vi ser mycket fram emot att följa dessa unga företagare på sin resa med sitt bolag och är spända på att se hur långt de kan komma!

Lycka till alla fyra i regionfinalerna samt om ni vinner, även i riksfinalen för Årets företagare!

Läs mer i Sydsvenskans reportage här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna