podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets företagare 2020 korade

Publicerad 16 jun 2021
Nu har vi på Företagarna Landskrona och Svalöv utsett årets vinnare. De har nu chansen att vinna i hela Skåne och sedan vidare till Sverigefinalen i höst om de går hela vägen.
Företagarna Landskronas vice ordförande Tjoffe Nilsson och ordförande Ina Zachhau delade ut utmärkelsen Årets Företagare 2020 till Peter Hartford som driver Hartford Rederi AB – Landskronabåtarna. Bild LandskronaDirekt

På tisdagskvällen mottog Peter Harford på Hartford Rederi AB – Landskronabåtarna samt Oskar Wiklund på Borstahusens Gräv & Schakt utmärkelsen som årets företagare respektive årets unga företagare 2020.

Årets Företagare 2020 – Peter Hartford

Motivering

Företaget startade 2009 och med en erfaren sjökapten vid rodret har seglatsen flutit fram på bästa sätt. Flottan har vuxit från en till snart fem båtar och verksamheten har breddats på flera sätt. Många är dom gäster som klivit ombord på båtarna för en härlig dag på Öresund och med förhoppningen att många stora fiskar nappar under fisketuren. De uppskattade fisketurerna lockar många utanför kommungränsen och bidrar till att dra turister till staden som därmed förstärker besöksnäringen i Landskrona.

Årets företagare har även satsat på fiskebutik, glassbutik i världsklass, fiske i Vallgraven, service i Nyhamns småbåtshamn, servicetransporter till fartyg i Sundet, Ven-turer och fiskeläger för ungdomar. Listan kan göras lång. Många ungdomar har fått chansen att lära sig ett yrke från grunden ombord på båtarna, som sedan lett till utbildning och anställning. Sommartid skapas ett 30-tal arbetstillfällen i företaget. Detta är en sann entreprenör som är full med nya idéer och som satsar på framtiden.


Oskar Wiklund var så här nöjd när han mottog utmärkelsen Årets Unga Företagare 2020

Årets unga företagare 2020 – Oskar Wiklund

Motivering

Karriären startade i en grushög redan som liten pojke. Grävmaskiner och traktorer gillade den lilla killen precis som många små pojkar. Men till skillnad från de flesta så förverkligade han sin barndomsdröm och redan som 20-åring startade han sitt företag. På bara några år har han nått stor framgång med många nöjda kunder, stort samarbete med byggfirmor, privatpersoner och dessutom blivit arbetsgivare med ett par anställda. Att träffa en trevlig kund och komma fram till en bra lösning som gör kunden väldigt nöjd brinner han för. Fortfarande gillar han att gräva, men nu med större maskiner, och går varje dag till jobbet med glädje. Han har ett stort driv och engagemang och är en sann entreprenör.

På kvällen korades även Göran Larsson på Söderåsens Värmeteknik AB och Nils-Hugo Lindström samt Jakob Dahlström på Wermö & Trädgårdsanläggning AB till årets företagare  respektive årets unga företagare i Svalöv 2020.

Fler nyheter från Företagarna