podcast news play företagaren I media förmån

Årets Unga Företagare i Blekinge 2021 är Rockos konditori

Idag vann Rockos Konditori Årets Unga Företagare i Blekinge 2021.Stort grattis till Robin Rocko Falck som driver och äger företaget till priset.
Publicerad 16 aug 2021
Robin Rocko Falck

Hur känns det är vinna Årets Unga Företagare i Blekinge 2021?
Jag var så otroligt stolt när jag vann årets unga företagare I Karlshamn,så det har varit extremt svårt att ta in att jag vunnit det även i Blekinge. När jag fick reda på det satt jag bara helt tyst och visste inte vad jag skulle säga. Men det är ett stort bevis på att vi gör saker rätt och glädjen man har just nu är helt enorm. Glädjen påminner om när man blev omskriven som svensk hjälte första gången.

Beskriv kort din verksamhet
Min verksamhet består av flera olika delar även om största delen är konditori med bakning från grunden och egenrostat kaffe i fokus. En annan del är artisteri där jag firar 20 år som artist nästa år och uppträtt runt om i världen. 

Den tredje delen är föreläsningar av olika slag och kurser. Där jag haft möjligheten att hjälpa allt från skolor till arbetssökande, men även föreläsningar om kakors historia för äldre .

Varför är du företagare, hur kom det sig att du startade ditt företag?
Jag är företagare för att kunna utveckla mina ider på ett nytt och unikt sätt med fokus på allas lika värde. Att kunna ha chansen att hjälpa andra på olika sätt. Allt i från Bellevuefestivalen som sätter konst, idrott, kultur och företagande i fokus till att driva olika hjälp insatser. 

Jag skulle redan tre år tidigare ha startat Rockos men då blev det fördyrt för att klara av det och jag vägrade ta lån av mina föräldrar när bankerna vägrade tro på mig. 2014 sa bankerna nej i gen men jag gick med på att låna av mina föräldrar och de har fått tillbaka allt de satte in redan. Så när den lokalen jag är i nu blev ledig var det en självklarhet att satsa.

Hur ser dina  mål och visioner ut för framtiden?
Vi fortsätter sökandet efter större lokaler för att kunna utveckla företaget framåt. Jag tittar på att satsa mer på kultur delen med uppträden av både mig och hålla i större shower med större artister.  Tack vare mina fantastiska anställda har jag ännu mer tid ledigt från företaget nu vilket har lett till att vi kunnat göra mycket nyheter under året. Men också lagt upp nya mål inför kommande år efter corona. Vi hoppas även kunna släppa ett samarbete vi hållit på med i 6,5 år som egentligen skulle släppts under 2020 men pga corona är lanseringen av våra klimatsmarta kakor gjorda av restprodukter från annan mat tillverkning framflyttad några år. 

Vilket är ditt bästa företagartips?
Bjud på den kunskap du lärt dig och hjälp andra om du har möjlighet. Se ingen som konkurent utan hellre som vänner. Tro på din idé och jobba så hårt du bara kan för att nå den och våga ta hjälp av en mentor. 

Motivering

Med passion för sitt yrke startade denna person sitt företag i en tuff bransch och har med klurig marknadsföring och god kunskap byggt upp ett företag som idag säljer högklassiga produkter framför allt till Karlshamnsbor, men även till andra delar av världen. Genom sin marknadsföring har personen synts och hörts i press över hela Sverige vilket har gjort att de idag är fem anställda och vill fortsätta att växa.

Sydöstran - Camping och konditori vinner företagarpriser – ”Extremt svårt att ta in”

 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.