podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Blekinge 2021 är Dragsö Camping o Stugby AB

Publicerad 16 aug 2021
Idag vann Dragsö Camping o Stugby AB Årets Företagare i Blekinge 2021. Stort grattis till Thomas Berg som driver och äger företaget till priset.
Thomas Berg

Vi gläds med alla företagares framgångar, stora som små, men framförallt gläds vi åt att hela samhället tjänar på att de skapar jobb, bidrar till vår välfärd och bygger vår framtid. Nu hoppas vi att de vinner ännu ett pris i den stora Svergiefinalen. 

SYDÖSTRAN - Camping och konditori vinner företagarpriser – ”Extremt svårt att ta in”

Blekinge läns tidning - De blev årets företag: ”Vad roligt!

Fem snabba frågor till vinnaren Thomas Berg:

Hur känns det är vinna Årets Företagare i Blekige 2021? 
Mycket hedrande och överraskande.

Beskriv kort din/er verksamhet.
Turistanläggning som arbetar framåt med att förlänga säsongen. Arbetar både mot den privata som den kommersiella marknaden.

Varför är du företagare, hur kom det sig att du startade ditt företag?
Blev in tvingad i detta då min far blev sjuk. Fick skyndsamt avsluta mitt jobb på bank sedan 16 år dessförinnan. Har nu drivit camping o stugby med kringtjänster sedan 1989 i familjen sedan 1980. 

Hur ser dina mål och visioner ut för framtiden?
Just nu är det generationsskifte på gång som skall avlutas inom 2 år från nu. Våra båda söner tar över verksamheten..  Framtidsplaner för anläggningen inom 5 år är att bygga ytterligare 18 stugor samt modernisera serviceanläggningar och utveckla vårt varumärke Blekinge Outdoor mot outdoor verksamheten då vi även kommer att använda de nio öar som vi äger i skärgården.

Vilket är ditt bästa företagartips? Lyssna på kunderna för utveckling.
Trendspana för att ligga först med nyheter. Att se sin personal som en av våra främsta tillgångar.

Motivering

Dragsö Camping har med innovativa idéer, massa energi och flexibla lösningar breddat och expanderat sin verksamhet under de senaste åren. Genom att släppa fram den yngre generationen och ta tillvara på sina medarbetares kreativitet har Thomas Berg inte bara säkrat sitt livsverks överlevnad utan även sett till att det står starkare än någonsin.

Med titeln i sin hand som Årets Företagare i Blekinge har nu Dragsö Camping o Stugby chansen att ta hem titeln som Årets Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 15 oktober 2021 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Redan nu kan du anmäla ditt intresse och få förtur till biljettsläppet. Här finns mer information om Årets företagare

Fler nyheter från Företagarna