För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De små företagen är störst

Publicerad 26 apr 2021
Småföretagen – största finansiären av kommunernas välfärdstjänster. Det är tydligt att jobbtillväxten kommer i de minsta företagen. Simrishamn är ett tydligt exempel på det. Här har jobbtillväxten varit svag de senaste 30 åren. Utom just i småföretagen.

4 588 - Så många jobb finns i de små företagen i Simrishamns kommun. Det är 56 procent av samtliga jobb i kommunen och 77 procent av jobben i privatägda företag. 

Den stora majoriteten av småföretagen är ägarledda företag där ägaren både leder och arbetar i företaget. Nästan alla företag vill växa och därmed skapa fler jobbtillfällen.

Årsintäkterna från den kommunala skatten är 773 miljoner kronor. 31 procent av skatteintäkterna i Simrishamns kommun kommer från småföretagenoch deras anställda vilket motsvarar: 241 miljoner kronor.

Läs mer i YSTADS ALLEHANDA - Skapa jobb? Gör politikerna det? Nej, men småföretagarna gör. Bara i Simrishamn har småföretagen tillfört över 2 700 nya jobb på 30 år.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna