headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Årets Unga Företagare Skåne 2020 utsedd

På tisdagen presenterades Årets Unga Företagare i Skåne och den som får den prestigefyllda utmärkelsen är Sofie Björklund som driver Salong Stadskajen i Landskrona. Det innebär att det är hon som kommer att representera Skåne när det är dags att utnämna Årets Unga Företagare i Sverige.
Publicerad 2 sep 2020
Företagarnas regionchef Magnus N:son Engelbäck och Företagarna Landskronas ordförande Ina Zachhau skulle överraska Sofie Björklund som driver Salong Stadskajen med utmärkelsen Årets Unga Företagare i Skåne 2020.

Vinnaren själv var på välbehövlig semester när vi skulle överraska henne. Läs mer i dagens Landskrona Direkt här på bilden:


Juryns motivering: 
Redan som 12-åring har hon befunnit sig i frisörbranschen.
Då som allt-i allo på salongen där hon fick plocka fram, diska skålar och koka kaffe. 2016 tog hon sitt gesällbrev och samma år startade hon sitt företag och öppnade egen salong. Tre år senare, strax före sin 25-årsdag, hade hon även lyckats att ta sitt Mästarbrev. Hon besitter en stor kunskap inom frisöryrket och har ett stort intresse och kunnande inom hårfärgning. Nya tekniker och trender kommer hela tiden och hon är väl uppdaterad. Tack vare marknadsföring i sociala medier och instagram konton hittar kunder från andra delar av Skåne till henne vilket också sätter Landskrona på kartan. Hon har ett stort driv och engagemang och ser framför sig att inom kort anställa och fortsätta att utveckla både salongen och sig själv. Hon har vid flera tillfällen varit inbjuden till Fashion Week i Stockholm.


Sofie Björklund fick tillslut sitt pris  - här tar hon emot det av Företagarna Landskrona. Lycka till i Sverigefinalen säger vi på Företagarna. 


Om Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är vårt prestigefyllda pris för unga entreprenörer.Varje år prisar Företagarna en ung företagare under 35 år som uppnått något extra med sitt företagande. 

Hur blir man Årets Unga Företagare?
Nytt för i år är att vi lyfter våra unga företagare ännu mer än tidigare och skickar 21 regionala finalister till den nationella jurygruppen. Detta innebär att varje region kommer att utse en finalist som representerar dem i den nationella finalen, vilket är samma upplägg som för Årets Företagare. 

Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

Vinnarna för Årets Unga Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare.

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen