För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Malmö stad sjösätter stödpaket för att stötta krisande näringsliv

Publicerad 23 mar 2020
Det råder osäkerhet och oro kring hur coronapandemin kommer att påverka näringslivet. Nu sätter Malmö Stad in flera insatser för att stötta och underlätta för våra lokala företagare ekonomiskt.

Många småföretagare har påverkats hårt av Coronaviruset med minskade omsättningar och uppsägning av personal. 

Åtgärderna som vidtas:

• Betalningstider Malmö stads leverantörer förkortas. Det innebär att verksamheter inom Malmö stad uppmanas att betala leverantörsfakturor tidigare än det datum leverantören angivit som sista betalningsdag. Hälsa, vård och omsorgsförvaltningen undantas, eftersom de är under hårt tryck och behöver fokusera sina resurser.

• Malmö stad avstår från hyreshöjningar på kommersiella hyresgäster. Detta genom Stadsfastigheter. Hyresgäster erbjuds möjligheten till en avbetalningsplan för hyra, anstånd med hyran kan vara en del av en sådan plan.

• Det införs anstånd med avgifter för befintliga upplåtelser för uteserveringar och försäljning på allmän plats under sex månader. Detta gäller från och med mars 2020.

• Malmö stad ska verka för att de lokala företag som begär om anstånd för avgifter som rör vatten, avlopp och sophämtning ska beviljas det.

• Företagare ska även kunna få anstånd på avgifter som rör tillstånds- och tillsynsärenden.

• Malmö stad ska ge anstånd för vissa avgifter som är kopplade till stadens tillstånds- och tillsynsverksamhet. De kommer förlänga tidsfrister för tillstånds- och tillsynsärenden när det är möjligt.

• Rådgivningen och vägledningen för företagare ska förstärkas genom Malmö stads företagslots i Kontaktcenter och Näringslivskontorets verksamhet.
Taggar
Fler nyheter från Företagarna