headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Stort grattis till Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Landskrona

Sofie Björklund och Per “Pelle” Rosengren fick utmärkelser för Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Landskrona vid en ceremoni på Erikstorp.
Publicerad 3 jun 2020
Sofie Björklund och Per “Pelle” Rosengren.

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i över 80 år av organisationen Företagarna. I Landskrona har vi delat ut priset sedan 1985. Priset delas ut för att synliggöra människan bakom företaget. Någon som lägger ner hela sin själ i att driva sitt företag på ett uthålligt, sunt och framgångsrikt sätt.

Priset delas också med företagarens familj för att vara företagare är ett sätt att leva.

Årets Företagare  Per “Pelle” Rosengren

Motivering:  Företaget etablerades 1918 och 1980 började Årets Företagare där som lärling. Läromästaren närmade sig redan då pension, men fick en nytändning när den unga lärlingen kom och de jobbade sida vid sida i många år. Det var sedan glasklart att Årets Företagare skulle ta över och driva företaget vidare. Här kan man allt om att byta glasrutor och att sätta in nya fönster. Att ena stunden byta en bilruta för att sedan rama in en vacker tavla ingår i yrket. Även om hantverket i grunden är det samma så sker regelbundet förkovran genom uppdaterande utbildningar. Sedan 1953 har företaget legat på samma plats men nu finns planer på att flytta till nya lokaler med mer utrymme så att verksamheten kan utökas. Kunderna är både privatpersoner och företag i Landskrona och kringliggande städer. Alla känner igen de röda och gula bilarna när han kommer farande på väg till nästa uppdrag.

Årets Unga Företagare Sofie Björklund

Motivering

Redan som 12-åring har hon befunnit sig i frisörbranschen. Då som allt-i allo på salongen där hon fick plocka fram, diska skålar och koka kaffe. 2016 tog hon sitt gesällbrev och samma år startade hon sitt företag och öppnade egen salong. Tre år senare, strax före sin 25-årsdag, hade hon även lyckats att ta sitt Mästarbrev. Hon besitter en stor kunskap inom frisöryrket och har ett stort intresse och kunnande inom hårfärgning.  Nya tekniker och trender kommer hela tiden och hon är väl uppdaterad. Tack vare marknadsföring i sociala medier och instagram konton hittar kunder från andra delar av Skåne till henne vilket också sätter Landskrona på kartan. Hon har ett stort driv och engagemang och ser framför sig att inom kort anställa och fortsätta att utveckla både salongen och sig själv. Hon har vid flera tillfällen varit inbjuden till Fashion Week i Stockholm.

 

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen