För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fortsatt osäkerhet kring finansieringen av Sydostlänken

Publicerad 27 jun 2019
I veckan bjöd Företagarna in Trafikverket och blekingekommunernas näringslivschefer till ett möte om Sydostlänken. Beskedet från Trafikverket är att spaden kan sättas i marken 2027 – om finansieringen säkras vill säga, menar Trafikverket.
Sydostlänken blir av, om pengarna säkras, sade Trafikverkets direktör för Region Syd, Lennart Andersson. Med på mötet förutom Trafikverket var ordförandena i Företagarna Blekinges medlemsföreningar, alla näringslivscheferna i Blekinges kommuner, Företagarna Region Syds regionchef Magnus N:son Engelbäck och ordföranden i Företagarna Region Syds regionbolag, Roger Holmström.

- Nu måste riksdagspolitikerna från Blekinge se till att de här pengarna kommer som det är tänkt så att inte Sydostlänken dröjer ännu mer, säger Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna Syd.

Företagarna Blekinge skrev ett öppet brev till Trafikverket och efterfrågade tydligare besked om när byggandet av Sydostlänken ska börja och stå klart. Detta efter ett antal artiklar i media där Trafikverket sade att finansieringen inte är säkrad fullt ut för Sydostlänken.

Trafikverkets direktör för Region Syd, Lennart Andersson berättade att om finansieringen säkras fullt ut, kan spaden sättas i marken 2026-2027, och Sydostlänken kan stå klar 2031. Att ett stort bygge som Sydostlänken tar tid är förståeligt, men företagarna i Blekinge vill försäkra sig om att byggandet inte nedprioriteras av Trafikverket eller politikerna.

- Trafikverket har en plan som de jobbar med, men det verkar fortfarande finnas en politisk osäkerhet i detta. Så nästa steg blir att se till att de blekingska riksdagsledamöterna jobbar med den här frågan i riksdagen. Sydostlänken är alldeles för viktig för Blekinge för att slarvas bort, säger Magnus N:son Engelbäck.

Läs mer på Sydöstran.se: http://www.sydostran.se/nyheter/trafikverket-da-kan-sydostlanken-sta-klar/

Taggar
Fler nyheter från Företagarna