headphones newspaper video-player
Carin Stoeckmann - Årets Företagare i Skåne 2018

Årets Företagare i Skåne 2019 delas ut den 6 september - vi mötte förra årets vinnare och ställde lite frågor

Företagarna delar ut Årets Företagare lokalt på 35 orter i Syd där vi vill lyfta fram människan bakom företaget. Vi vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Bättre affärer leder till tillväxt som ger välstånd, något som alla vill ha.

Ett ögonblick med Carin:

Hur har året varit som vinnare av årets företagare i Skåne?
 Det har varit ett riktigt bra år, med en fylld orderstock och god lönsamhet! Vi har också fått en del uppmärksamhet och glada tillrop från andra företag, organisationer m fl, som boostat oss ordentligt.

Har du märkt någon skillnad i ditt företagande i och med vinsten?
Givetvis sitter tavlan uppe med ”Årets företagare”, så att vi kan påminnas, men också visa dem som besöker oss. Vi märker helt klart att man tittar på vår ”prisvägg”, som två medarbetare, Micke och Dennis, gjorde i ordning! Det är lätt att man bara kör på och inte funderar över var man är och vart man har varit, och inte ser den utveckling, som andra utomstående ser på ett annat sätt, och vinsten hjälper till att påminna om det, så att man själv stannar upp och inser det. Vi jobbar ju hela tiden på med utveckling av företaget, dels för att vi vill det, men också för att omvärlden hela tiden kommer med nya regler, krav och önskemål, som vi ständigt måste fånga upp. Detta rullar på hela tiden och då stannar man aldrig riktigt upp och inser resan man befinner sig på, att det vi gör är bra! Sedan lyder vi svenskar under Jantelagen, vilket ibland kan ställa till det mentalt.

Vilket var ditt bästa minne från vinsten av priset förra året?
Det bästa minnet var själva uppläsningen av vinnaren, för det var först då jag förstod att vi hade vunnit. Det är omtumlande och så mycket glädje som väller fram. Sedan var det en riktigt kul kväll i Stockholm i den stora finalen, där vi fick höra om andra företagare och deras filosofier och resor, och jag blev otroligt imponerade av dem, så de inspirerade mig definitivt.

Till sist, vad skulle du ge för tips för kommande vinnare av priset ?
Var den du är, tro på det du gör och var uthållig i din företagarresa. Om du vinner, njut av det och dela med dig av det! Skyffla Jantelagen åt sidan!

Partners 2020
Utställare 2020