headphones newspaper video-player

Carl- Johan Grund med företaget Emerse är Årets Företagare Skåne 2016

Under festliga former korade Företagarna Carl- Johan Grund med Lundaföretaget Emerse till Årets Företagare Skåne 2016. Nils Persson med företaget Teko Tryck AB korades till Årets Företagare Blekinge 2016. Den 14 oktober kommer de att representera Blekinge och Skåne på den nationella Årets Företagargalan som i år firar 10-års jubileum.
Publicerad 1 sep 2016

Motivering Årets Företagare i Skåne 2016:
Borta bra med hemma bäst! Att växa är viktigt! Att växa fort är utmanande! Att växa explosionsartat är riskfyllt, men med fötterna väl förankrade i den skånska myllan tar den här företagaren plats i världen. Årets Företagare Skåne 2016 visar att med rätt medarbetare, och en spännande, innovativ teknik i en bransch med enorm potential, är stark tillväxt både optimerad och välgrundad och bara ett modigt telefonsamtal bort.

Så vad är det både Barack Obama och New Yorks Borgmästare Bill de Blasio har gemensamt? Jo, de är båda kunder till Årets Företagare Skåne 2016. Stort Grattis Carl- Johan Grund och teamet på Emerse!

– I tider då politiken fokuserar på skattehöjningar och vinstbegränsningar vill vi med Årets Företagare flytta fokus och hylla företagaren, människan bakom företaget som varje dag gör skillnad och bygger Sverige starkare, säger Magnus N:son Engelbäck, regionchef.

Företagarna anordnade en eftermiddag för företagare och företagsamma personer på Slagthuset i Malmö. Petter Askergren inspirerade och berättade om sin karriär som artist och multientreprenör. På scen fick vi möta samtliga Årets Företagare som korats lokalt inom perioden 30 juni 2015 till 1 juli 2016, juryn och fjorårets vinnare Bernt Karlsson och Fredrik Martinsson, Areff Systems AB. Kvällen avslutades med After Work.

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut sedan 1986 och är ett samarbete mellan organisationen Företagarna och landets kommuner. Företagarna delar ut Årets Företagare för att synliggöra företagaren, människan bakom företaget.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter