För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kallhälls Företagareförening blir en del av Företagarna

Publicerad 5 mar 2024
Kallhälls Företagareförening blir en del av Företagarna efter 40 års självständigt arbete med centrumutvecklingsfrågor. Genom att gå upp i en större organisation får Kallhällsföretagarna mer tid till kärnfrågorna.
Foto: Holger Ellgaard | Ica Nära Kallhäll

Kallhälls Företagareförening har drivit centrumfrågor kopplade till Kallhälls centrum i Järfälla sedan 1983. Efter drygt 40 års verksamhet har föreningen nu emellertid beslutat sig för att upphöra och bli en del av Företagarna Järfälla. Beslutet innebär emellertid inte att engagemanget för Kallhäll upphör – tvärtom.

- Vi ser ett behov av att samverka, och Företagarna är ett bra forum för det. Att gå upp i Företagarna minskar vår administration och frigör tid som vi kan lägg på att driva frågor som är viktiga för våra medlemmar, förklarar Joakim Enerstrand som driver ICA Nära Kallhäll och är ordförande för Kallhälls Företagareförening.

En viktig del av företagarföreningens syfte har varit att agera gemensamt som en stark röst för att utveckla Kallhäll gentemot politiker, fastighetsägare och andra aktörer i området. De senaste åren har en viktig fråga för föreningen varit att få kameror uppsatta i centrumet, för att öka tryggheten för besökare och få bort bus och stök.

- Att kamerorna nu kommer på plats är en stor seger för oss och något vi kämpat för i flera år. Vi tror att det kommer göra positiv skillnad både för oss näringsidkare, för centrumets besökare och för boende i området, säger Enerstrand.

Utöver lokalt påverkansarbete kopplat till Kallhälls centrum har företagareföreningen arbetat med samarbete och samordning. Centrumets företagare arrangerar exempelvis aktiviteter och temadagar tillsammans med fastighetsägare, kommun och närliggande bostadsrättsföreningar för att bidra till ett tryggt och levande centrum. Både påverkansarbetet och samordningsarbetet kommer att fortsätta under Företagarnas flagg, inom ramen för en centrumutvecklingsgrupp. Denna kommer ledas och koordineras av en sammankallande som även sitter i Företagarnas lokala styrelse – föreslaget till Företagarna Järfällas årsmöte 2024 är att Joakim Enerstrand ska väljas in i styrelsen och få denna roll.

- Högst på dagordningen just nu står att näringsliv, fastighetsägare, kommun och andra aktörer ska ta fram ett gemensamt årshjul för kommande aktiviteter och gemensamma angelägenheter. Vi skulle även vilja få på plats informationsskärmar med information om företagen i centrumet, kommuninformation, aktuella erbjudanden och liknande, avslutar han.

Fler nyheter från Företagarna