För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vad härligt med vinst!

Publicerad 5 jun 2024
Igår kväll var det inget slit utan bara ren belöning och en härlig stämning när vi samlade över 70 företagsamma kvinnor för att nätverka och mingla med Företagarna W. hos BMW/Bavaria i Solna. Tillsammans bjöd vi på en spännande kväll med inspirerande program, mat och dryck hos Bavaria innan vi tillsammans gick till Friends arena för att heja fram vårt damlandslag till seger. Och seger blev det ju till slut!

Ibland sitter segern långt inne och man kämpar hårt utan att man får betalt för sitt slit.
Ibland är man inte heller helt nöjd med sin insats men det löser sig ändå.

Så var det för vårt damlandslag i fotboll som igår spelade på Friends i EM-kvalet mot Irland. Man spelade inte så kul fotboll och man bjöd inte på så många snygga dribblingar men man nådde sitt mål – vinst med 1–0 i 84:e minuten!

Så kan det ju även ibland vara för alla de företagare och entreprenörer som sliter hårt och det kanske inte alltid är så kul men till slut lönar det sig ändå och man når sitt mål och går i hamn med ett bra avtal eller en lönsam affär. Bra slit lönar sig helt enkelt!

Kvällen inleddes med ett besök från Svenska Fotbollförbundet då Generalsekreterare Andrea Möllerberg och Fotbollschef Kim Källström. Andrea som är första kvinnan på posten och Kim som meriterad landslagsspelare berättade om sina nya roller och hur man ser på arbetet framåt för fotbollen i Sveriges största sport, fotbollen!

Fotboll är den överlägset största sporten vi har och den fortsätter att öka i antalet spelare. Man jobbar nu i hela organisationen med jämställdhet och att utbilda och lyfta fram fler kvinnliga tränare och ledare. Som Andrea sa så är det en mix av både kvinnor och män som ledare, som når de bästa resultaten!

Vi gick vidare i programmet med Företagarnas samhällspolitiska chef, Pernilla Norlin, som förhandspresenterade det nya policyarbetet för kvinnors företagande. Rapporten har arbetats fram under det gångna året tillsammans med forskare, experter och andra organisationer som deltagit i Företagarnas runda-bordssamtal.

 She can do it! Så får vi fler kvinnor att starta, driva och växa företag i Sverige.
Läs hela rapporten här

Vi fick sen en dragning av BMW/Bavaria som berättade om sitt nya Vardagsrum/showroom och hälsade alla välkomna att komma förbi och ”hänga” om man behövde sitta och jobba en stund eller såklart ville kika på någon ny häftig BMW-modell. Tack snälla för fint värdskap och såklart vårt fina samarbete där du som medlem hos Företagarna har bra rabatt på din nya BMW!

Sist ut var fantastiska Andra Farhad – Börshajen som under sitt Q&A samtal med Företagarnas Sofia Pettersson bjöd på många bra tips och tankar kring investeringar och sparande. En bra start på ditt sparande behöver inte vara avancerat och inte med så högt belopp men låt det bli en vana – starta ett regelbundet månadssparande och börja enklast med några fonder. Du kan starta med t.ex. en Indexfond, en globalfond och sen kanske en fond inom en bransch du är intresserad av. Det kanske inte är så kul i början men samma sak här, när du ser att det börja växa i värde så är det så enkelt att fortsätta att bygga din ekonomi. En uppmaning till branschen är också att sänka trösklarna så att fler ”vågar” sig på att testa och att politikerna uppmuntrar till sparande. Vi måste tillsammans börja prata mer om ekonomi och sparande och se till att våra tillgångar blir mer jämställda!

Tack alla medverkande och gäster för en fantastisk kväll och tack Sveriges damer för en skön seger!

fotboll_logga.png

Fler nyheter från Företagarna