För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms län

Publicerad 18 jun 2024
Under tisdagen utsågs företagarna bakom den cirkulära IT-leverantören Inrego samt omsorgsbolaget Assistansporten till Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare i Stockholms län. Vinnarna tog emot sina utmärkelser från landshövding Anna Kinberg-Batra vid en lunchtillställning på Tessinska palatset i Stockholm.
Företagarna Stockholms läns ordförande Pär Åkerberg, Årets Företagare Henrik Nilsson och landshövding Anna Kinberg-Batra

Företagarna delar varje år ut utmärkelserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare på lokal, regional och nationell nivå i syfte att uppmärksamma företagare som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Under tisdagen mottog Stockholms läns regionala vinnare sina utmärkelser från landshövding Anna Kinberg-Batra vid ett lunchevenemang på Tessinska palatset i Stockholm. Finalisterna som konkurrerade om utmärkelserna var de företag som utsetts till Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare lokalt runtom i länets kommuner.

Till Årets Företagare i Stockholms län utsågs Henrik Nilsson som grundat och driver det Täbybaserade cirkulära IT-företaget Inrego AB. Henrik och Inrego är pionjärer inom cirkulär ekonomi, som ända sedan 90-talet arbetat med att köpa, rekonditionera och återbruka elektronik och IT. Förra året gav bolaget fler än 350 000 produkter nytt liv och besparade jorden utsläpp av cirka 90 000 ton koldioxidekvivalenter. Henrik prisas som Årets Företagare för att han genom att gå i bräschen för den cirkulära ekonomin utgjort ett föredöme för andra företagare och visat att hållbarhet inte behöver kosta utan tvärtom kan vara en lönsam affär.

ÅUF Stockholms län 2024.jpgMartina Kern som utsågs till Årets Unga Företagare i länet var tyvärr inte med på plats för att ta emot sin utmärkelse. Här bild från när hon fick motsvarande utmärkelse i Haninge kommun.

Haningeföretagaren Martina Kern som driver omsorgsföretaget Assistansporten utsågs till Årets Unga Företagare i Stockholms län. Som anställd i omsorgsbranschen såg Martina mycket hon ansåg kunde göras bättre än det gjordes, en insikt som blev embryot till Assistansporten. Idag erbjuder Assistansporten bland annat hemtjänst och ledsagningstjänster och har blivit en trygg punkt i tillvaron för ett stort antal kunder. Nycklar till framgång har varit stor omsorg om personalen vilket resulterat i en mycket låg personalomsättning och stor kontinuitet för brukarna. Martina prisas för sin framåtanda, sitt ledarskap samt för sin stora omsorg om både brukare och personal.

I egenskap av regionala vinnare kommer Henrik Nilsson och Martina Kern att representera Stockholms län vid riksfinalen av Årets Företagare den 11 oktober.

Juryn som utsett regionvinnarna har bestått av:

  • Catrine Rudbäck Sageryd, Årets Företagare i Stockholms län 2023
  • Anna Conzen, tillväxtdirektör länsstyrelsen Stockholm
  • Markus Brattfeldt, vd Ägarskolan
  • Pär Åkerberg, ordförande Företagarna Stockholms län
  • Bengt Bengtsson, tf regionchef Företagarna Stockholms län
Fler nyheter från Företagarna