För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Grattis till vår 1-åring – Företagarna W.

Publicerad 19 jan 2024
Det är idag precis ett år sedan vi lanserade Företagarnas nya plattform Företagarna W.

På Volvo Studio i Kungsträdgården hade vi vår stora fullbokade lanseringsfest tillsammans med partners och många gäster. Det var en kväll som bubblade på flera sätt, både i glasen och av förväntningar på hur vår nya plattform skulle tas emot. Detta var resultatet av ett arbete som pågått en tid tillbaka med start i känslan av att Företagarna som organisation gjorde bra saker för att lyfta kvinnors företagande, men att det inte syntes i allt annat arbete för att stärka företagare och entreprenörer i att skapa arbetstillfällen och att vara samhällsbärare. Så vi bestämde oss att göra rösten starkare för att lyfta fram kvinnor och deras möjligheter att starta och driva företag. Tack till dig Lina Skandevall för ditt starka engagemang för att verkligen visa upp allt bra med att vara kvinna och driva bolag.

Tack till Företagarnas samhällspolitiska chef Pernilla Norlin, som nästan på din första arbetsdag på Företagarna, medverkade i panelen den 18 januari och direkt satte tonen för hur Företagarna ska arbeta med kvinnors företagande. Nu har vi ett spännande policyarbete som pågår där Pernilla håller i taktpinnen för att presentera konkreta förslag och verktyg för att även politiken ska förstå vad som bör göras. Hur ska vi få fler kvinnor att starta, driva och växa företag? Sverige kan inte ligga i botten i statistiken för hur det ser ut i Europa när det kommer till kvinnors företagande. Hur kan vi få investerare och finansiärer att lyssna, se och lära hur lönsamt det kan vara att satsa sina pengar på modiga och kloka kvinnor med briljanta affärsidéer?

Tack till Angela Koenes och Mandy Pieksma på EEN – Enterprise Europe Network för att ni varit med oss som en trogen partner i att synliggöra alla duktiga kvinnor och entreprenörer via våra gemensamma event och möten. EEN lyfter ut företag i Europa och hjälper kostnadsfritt till med rådgivning och kontaktvägar.

Jag vill också tacka våra kollegor på ALMI som varit med oss på många event och IKEA och Volvo Cars – våra förmånspartners som stöttat oss under året. Ni är många fler som bidragit till alla event och inspirerande möten vi haft.

Företagarna W. vill sätta punkt för de hinder som står i vägen för kvinnors företagande!

Vi måste prata om de fakta som visar på hur tufft det kan vara att få ta del av investeringar och kapital liksom att få synas och ta plats! Vi på Företagarna ska fortsätta arbetet med att påverka våra beslutsfattare och makthavare. Vi ska lyfta, hylla och visa på de framgångsrika företagare vi har!

Vi vill inspirera kvinnor att Våga Växa – som människor, ledare och entreprenörer!

Ett stort sista TACK till alla engagerade kollegor och förtroendevalda i hela vårt land som har tagit Företagarna W. till sig, som har engagerat sig, skapat otroliga möten, varit så kreativa och verkligen satt Företagarna W. på kartan! Ni är ovärderliga! Nu bara kör vi och gör vi – ännu mer!

Till sist! Vilket år vi haft – tack alla ni som bidragit på olika sätt genom att medverka på våra event, alla fantastiska företagare, medlemmar i Företagarna och alla andra företagsamma kvinnor. Tack för att ni är så otroligt positiva, sprider energi och självförtroende! Tack för att ni sprider vårt budskap i sociala medier, för att ni hyllar varandra och för att ni syns! Nu fortsätter vi vår resa, tillsammans!

Mette Pagling.
Initiativtagare till Företagarna W.

Fler nyheter från Företagarna