För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vilken inspirerande morgon i Norrtälje!

Publicerad 29 sep 2023
Företagarna Roslagen, Roslagens sparbank, Roslagens Sparbanks stiftelser och Norrtälje kommun gjorde gemensam sak och bjöd in näringslivet i Roslagen till en inspirerande frukost och föreläsning med ekonomiprofessor Micael Dahlen. Det blev verkligen en härlig morgon där över 200 morgonpigga gäster samlades på restaurang Culinar.
Tryck på pilarna för fler bilder!

Morgonen inleddes med ett hej och välkommen från arrangörerna och hela morgonen modererades av proffsiga Karolina Losell från Roslagens Sparbanks Stiftelse.

Gästerna minglade, fikade och fick en fin föreläsning med många klokskaper och svaret på frågan hur man blir lycklig och meningen med livet!

Som 34-åring blev Micael Dahlen Sveriges yngste professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När Micael Dahlen inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existentiella frågor.

Under föreläsningen delade Micael Dahlen med sig av många tänkvärda framtidsspaningar och hur man var sjunde år blir en ny person då alla cellerna bytts ut! Vi fick avslutningsvis med oss tre tips för att uppnå lycka:

Att vara sig själv
Att ha kul
Att vara tillsammans

För att runda av morgonen så följdes Micael Dahlens föreläsning av ett panelsamtal där vi tog tempen på näringslivet i Norrtälje!
I panelen deltog:
Micael Dahlen – Professor, föreläsare
Sanna Fagerström – VD Åtellet AB och medlem i Företagarna
Malin Pellborn -Hållbarhet, Marknad och kommunikation, Roslagens sparbank
Benjamin Råd Vaher – Näringslivs- & etableringschef, Norrtälje kommun

Summa av samtalet var att man mår ganska bra som företagare i Norrtälje och att man uppskattade närheten till kommunens tjänstemän/kvinnor och politiken. Men strävan att bli bättre pågår ständigt och man jobbar vidare för att uppnå bättre resultat. Alla betonade att samverkan leder till framgång för näringslivet och kommunen i stort.

Samarbetet mellan arrangörerna, Norrtälje kommun, Sparbanken i Norrtälje, Företagarna Roslagen och Roslagens sparbanks stiftelse, möjliggjorde detta evenemang för näringslivet i Norrtälje och dess omgivningar. Sponsor för morgonen var även nätverket Freija – Roslagens Företagarkvinnor.

Micael Dahlens frukostföreläsning i Norrtälje blev definitivt en minnesvärd och givande upplevelse för alla närvarande och ett viktigt steg i att främja affärsutvecklingen i regionen.

Att samverkan leder till bra saker är väl denna morgon ett gott bevis på!

roslagen loggor.pngroslagen logga.png

Fler nyheter från Företagarna