För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun 2023 har utsetts!

Publicerad 23 maj 2023
Företagarna har tillsammans med Sigtuna kommun utsett Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun 2023. Utmärkelserna går till särskilt framgångsrika företagare på orten som uppvisar gott ledarskap, innovation och kreativitet och vars verksamhet visar på lönsamhet och tillväxt.

ÅF Sigtuna.jpg

Nomineringen till Årets Företagare har varit öppen för allmänheten och det är många som har nominerat sin favoritföretagare. Juryn bestående av Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun, Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna kommun, Pernilla Olsen, Carina Nordlander, Mona Wågberg och Mårten Fintling styrelseledamöter i Företagarna Sigtuna kommu samt förra årets vinnare Per Taube och Erik Andersson har valt att träffa fyra starka kandidater, Jeanette Berndt, Sigtuna Lasergravyr AB, Daniel Mancilla, Maleon AB, Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB samt Tommy Johansson och Lenny Grahn från Steningekompaniet för att sedan utse en vinnare.

- Det har varit väldigt svårt att utse en vinnare bland dessa driftiga och framgångsrika entreprenörer, egentligen är alla finalister vinnare menar Björn Petersson, Företagarna.

Utmärkelsen Årets Företagare i Sigtuna kommun 2023 går till Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB!

”Med passion för kvalitet och hantverket i fokus har årets Företagare startat sitt företag och fortsatt växa. Det är en inspirerande resa från det lilla cafét på Stora gatan i Sigtuna till etableringen på internationella Arlanda. Charlotta Söör och Ronny Latva delar drömmen och det hårda arbetet bakom RC Bageri AB. Tillsammans erbjuder de hög service och nytänkande produkter med hållbarhet som en central del. Sedan starten har företaget skapat många nya arbetstillfällen och möjligheter för människor. Idag har man ca 85 anställda och det talas ett tiotal olika språk på deras framgångsrika företag.”

Utmärkelsen Årets Unga Företagare går till en ung lovande företagare under 35 år. I år har juryn valt mellan Ludwig Askervall, Lundqvist & Askervall AB och Madeleine Pettersson, Side By Side AB.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun 2023 går till Madeleine Pettersson, Side By Side AB.

”Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun är en företagsam och innovativ person som är en förebild för unga personer och som utmanar en traditionell bransch med nya kreativa idéer och nya samarbeten. Genom att sprida sitt budskap om jakt, hälsa, livsstil och landsbygd på såväl sociala medier, föreläsningar som på skolor har hon lyckats att bli en talesperson i en mansdominerad bransch. Årets Unga Företagare driver Skandinaviens mest inflytelserika jaktkanal för kvinnor inom jakt och mode och hon har fått stor uppmärksamhet i både tryckt och digital media. Madeleine lyfter fram hälsa utifrån egna erfarenheter och bidrar med att ge tillbaka till andra unga genom att visa att hennes energi och passion för livet är mer än sjukhusbesök, operationer, snabbmat och stress.”

    arets_unga_foretagare_2.png                               arets_foretagare_2.png

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i över 80 år av Företagarna. Kommunvinnarna i bägge kategorierna samlas i nästa steg i en regionsfinal och alla de regionala vinnarna går sedan vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige som hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln.

Kontakt:
Pernilla Olsen, sekreterare Företagarna Sigtuna, 0733-402545, pernilla@olsenskoncept.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna