podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets företagare överraskad   mitt i värsta lunchrusningen

Publicerad 30 maj 2023
Vilken överraskning utropar Lena Möller Claesson spontant, när Företagarna kommer till restaurangen på Wäsby golf i Upplands Väsby mitt i lunchrusningen för att dela ut utmärkelsen Årets Företagare 2023 i Upplands Väsby.
Lena Möller Claesson är Årets Företagare i Upplands Väsby 2023. Diplom. Blommor och statyett delades ut under tisdagen och nu väntar lunch hos landshövdingen. Bild/Tinnholmen Kommunikation AB 

Lena är ägare till Möllers Mat & Vin AB – ett av många småföretag i kommunen, som tillsammans står för 34 procent av de kommunala skatteintäkterna och 47 procent av samtliga arbetstillfällen i Väsby.  

Hon är inte bara en sann entreprenör utan en av våra många små välfärdskapare i kommunen, konstaterade Bengt Bengtsson, som tillsammans med Ulf Ahlden, representerade lokalföreningen vid utdelningen. 

Många har säkert inte hört talas om Möllers Mat & Vin AB, men skulle vi säga golfrestaurangen på Väsby golfklubb, då vet de flesta i Upplands Väsby med omnejd, inte minst alla golfare och andra lunchgäster. 

- Utan min fantastiska personal skulle det aldrig fungera, säger Lena och vill gärna ha med alla på bild. Några av hennes närmaste medarbetare får snabbt lämna kök och servering för att samlas för en bild. 

Motivering Årets Företagare 2023 Upplands Väsby 

Årets Företagare slår inte bara ett slag för golfen, utan att vara på tee. Hennes koncept har gjort företaget till en mötesplats året runt. Hon lockar gammal som ung till ett attraktivt lunchställe i vacker miljö. Hon hart klarat utmaningar som corona, skenande matvarupriser och galopperande elpriser i en hårt pressad bransch. 

 

Fler nyheter från Företagarna