podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tänk vad man kan lära sig om kroppen och rösten på en kväll!

Publicerad 21 apr 2023
Igår var det ännu ett fullbokat event med Företagarna Stockholms län. Det var över 50 företagare på plats hos en av våra medlemmar – Ledarstudion, för att just få lära sig vikten av god kommunikation och hur du kan påverka ditt budskap med hjälp av ditt kroppsspråk och din röst.

Ledarstudions vision säger det mesta om vad som är viktigt:

”Vår vision är att skapa en bättre värld där människor förstår, berör och stärker varandra – på riktigt. Förmågan att kommunicera är den i särklass största framgångsfaktorn för att utveckla goda relationer i världen. Det gäller arbetslivet, offentligheten och den privata sfären. Ju mer medvetna människor blir om kommunikationens kraft för att hjälpa eller stjälpa i våra mellanmänskliga relationer, desto mer står det klart att vi alla behöver träna på vår kommunikation!”

Ledarstudion som startades för över 20 år sedan av Lena Ahlström, har genom åren utbildat, handlett och coachat många av våra största företagsledare till att utveckla sitt ledarskap och sin kommunikation. Lena som började sin karriär som påklädare inom teatern har på nära håll sett hur mycket kroppsspråket och rösten kan skapa magi på scenen. I mitten av 80-talet och 13 år framåt arbetade hon sedan med kommunikation och ledarskapsutveckling inom olika enheter på SAS och har sedan fortsatt jobbat med detta i olika bolag. Att kombinera teatern och näringslivet blev starten till Lenas vision om att alla behöver lära sig konsten att kommunicera rätt.

Kvällen inleddes med att våra deltagare fick höra Lena berätta mer om sin entreprenörsresa genom 20 år av upp och nedgångar, framgångar och kriser. Thomas Byström, regionchef för Företagarna Stockholm Län och Mälardalen, intervjuade Lena och avslutade med att hurra för Lena som nyss fyllt jämt!

Sen var det dags för prova-på! Vi delades in i grupper och blev vägledda av Ledarstudions kompetenta och inspirerande handledare, Lena, Jimmy, Albert och Ulrika!

Att stå på scenen och presentera sig kan göras på många olika sätt. Med tips och nycklar under kvällen kunde man med små medel uppnå stor skillnad i hur andra uppfattar dig bara genom ditt kroppsspråk och din röst. Hur du går, står och positionen på dina händer kan även det vara avgörande hur du uppfattas och om du värmer upp rösten innan du ska presentera något gör stor skillnad!

Magstödet, andningen, hur du står och hur du vinklar ditt huvud när du pratar från t.ex. en scen kan påverka mycket mer än du tror. Prova själv! Bara att rulla axlarna bakåt och öppna upp ditt bröst så får du en helt annan inbjudande hållning, att vara på tå och framåtlutad uppfattas mer inbjudande än den som står lite lojt bakåtlutad.

Så tack för en otroligt inspirerande kväll och så lärorikt! Hem och öva framför spegeln! Eller varför inte testa på något av Ledarstudions program för att utveckla din kommunikation!

Det är inte bara vad du säger. Utan hur du framför ditt budskap som räknas!

lena och thomas.jpg
Eminenta Lena tillsammans med Thomas Byström.

thomas.jpg
Thomas Byström.

 

Fler nyheter från Företagarna