För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Pressmeddelande: Lokala entreprenörer firade på Näringslivsgalan

Publicerad 30 sep 2022
På årets Näringslivsgala den 30 september firades entreprenörer, företagare och näringslivet i Sigtuna kommun. Galan med 180 deltagare är en hyllning till alla duktiga lokala företagare. Under middagen delades priser ut till Saga Planting Svensson och Kristian Svensson (Österby Gård), Lotta Boman (Sigtunahöjden), Oscar Frez och Alexander Velu (The Hills Yerba Mate) och Daniel Wärnmark (Heat). De ärofyllda priserna Årets Företagare delades ut till Per Taube, och Årets Unga Företagare till Erik Andersson.

Näringslivsgalan arrangeras av Företagarna i Sigtuna kommun och möjliggörs i samarbete med kommunen och partners. Årets Näringslivsgala inleddes med förmingel på Scandinavian XPO och fortsatte på Quality Hotel Arlanda XPO där en trerättersmiddag serverades följt av underhållning, levande musik, DJ, dans och bar.

Hylla de som hyllas bör! Våra fantastiska lokala entreprenörer och företagare är värda en galakväll med glädje, fest och glam. Vi vill tacka dem för vad det bidrar med till alla oss i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun. Över tiotusen personer arbetar runt om i Sigtuna kommun i små företag drivna av engagerade företagare 

Foton kommer vara tillgängliga lördag 1 oktober.

De vinnande företagarna...

Årets Företagare i Sigtuna är Per Taube 

Årets Unga Företagare i Sigtuna är Erik Andersson

 

De vinnande företagen...


Årets Hållbarhetsföretag

Österby Gård, Saga Planting Svensson och Kristian Svensson

Motiveringen
”En verksamhet som tänker framåt med ett hundraårigt perspektiv, där modern teknik stödjer uråldriga processer.

Genom hela kedjan från återvinning av kundernas gödsel via djurhållning och brukande av mark till tjänster och egen butik skapas närodlade kvalitetsprodukter och naturnära upplevelser.

Genom att verka för ett lokalt nätverk för tjänster och affärer inom en radie på 10 km går det att aktivt få miljö och ekonomi att gå hand i hand.

Omtanke om djur, medarbetare och kunder genomsyrar hela verksamheten.”

Årets Besöksnäringsföretag

Sigtunahöjden, Lotta Boman

Motivering:
”Erfarenhet, historia och driv. Vår vinnare är orädd och har ett engagemang som sträcker sig långväga.

Med outtröttlig energi blev vår vinnare en hel branschs röst och Sigtunas besöksnärings ansikte utåt under modern tids största kris.

Att våga gå först och emot, att ifrågasätta och tänka nytt, långsiktigt och hållbart.

Som fågeln Fenix lyfter hon ännu en gång…”

Årets Innovatör

The Hills Yerba Mate, Oscar Frez och Alexander Velu

Motivering:
”I en global värld lyckas företaget introducera en produkt från Sydamerika som är relativt okänd i Sverige.

Med entreprenörers driv och fingertoppskänsla för hälsa och trender ställer företaget om och utvecklar sin produkt.

Innovationen gör att företaget hittar en lucka på en populär och växande marknad för energidrycker.

En imponerade företagsresa har bara startat och dessa unga och driftiga företagare från kommunen är sanna förebilder.”

Årets Nyetablering

Heat, Daniel Wärnmark

Motivering
”För sitt systematiska tänkande i både produkt och person och för sitt gedigna samhällsansvar prisas denna lokalt förankrade rikskändis.

Med sin etablering i Sigtuna/Märsta har han skapat en ordentlig impact i sitt allt större upptagningsområde, allt med en omsorg för detaljer och storhet i utförandet.”

 

Om Företagarna
Företagarna i Sigtuna kommun representerar nära 200 företagare. Vi är en del av Företagarna som företräder 60 000 företagare och samhällsbärare med 250 föreningar i Sverige.

Kontakt
Hör gärna av er till oss i frågor som rör företagare och företagande. Välkommen att ringa Björn Petersson, ordförande 076-109 00 00.

Fler nyheter från Företagarna