podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommarfest med framtidsspaning, pizza och affärsmöjligheter

Publicerad 1 jun 2022
Lite regn är inget som stoppar Företagarnas medlemmar som under tisdagskvällen deltog på årets sommarfest på Rosendahls trädgård.

Företagarnas projektledare Mette Pagling och regionchef Thomas Byström hälsade gästerna välkomna med ett glas bubbel och Robin från Rosendahls trädgårdar berätta om den historiska trädgården.

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för snart 40 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten.

IMG_2869.jpg

-En trädgårdsmästare hans kollega fick förfrågan om att göra något på platsen på 70-talet och startade då stiftelsen Rosendahls Trädgårdar. Stiftelsen hade inledningsvis 200 kronor så man renoverade sakta men säkert, berättar Robin.

Pizza, nätverk och framtidsspaning

Festdeltagarna bjöds på pizza, sallad och dryck i det vackert utsmyckade festivaltälten. På plats fanns även Företagarnas vd Günther Mårder som föredrog en framtidsspaning.

En utökad automatiserad, digitaliserad och robotiserad framtid kommer möta våra entreprenörer och Günther manade deltagarna att inte invänta framtiden utan att ta saken i egna händer.IMG_2880.jpg

- Ta inspiration av andra aktörer som gör saker annorlunda eller som har förändrat sin produktion. Du är snabbrörlig som småföretagare, det är en stor fördel. Var nyfiken! Det är en nyckel för att lyckas möta framtiden.

Günther flaggade också för att vi står inför en historisk händelse på svensk arbetsmarknad. 

-Årets 2024 kommer den arbetsföra befolkningen utgöra en minoritet. Det innebär att vårt samhälle kommer ha svårt att finansiera de förväntningarna som finns på vår välfärd.  

Nycklarna för att möta behoven finns i innovation och smarta lösningar vilket kommer göra att andelen företagare bedöms öka kommande år. Mårder siade om att antalet digitala plattformar kommer bli fler och att en ny typ av företagande de så kallat försörjningsföretagande kommer bli fler och fler.

-Vi behöver hitta system som gör att vi kan undvika de värsta avarterna. Där den som bjuder längst inte kommer att vinna. Då tappar vi all kvalitet!

Kvällen avslutades med att deltagarna gavs möjlighet att göra affärer med varandra genom ”Needs & Offers”

Företagarna Stockholm önskar alla sina medlemmar en riktigt fin sommar!

Bild4.jpg

 

 

Fler nyheter från Företagarna