För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hur vi hjälper de ukrainska flyktingarna att hitta arbetstillfällen i Danderyd

Publicerad 21 jun 2022
Många företag i Danderyd har hört av sig med en önskan om att hjälpa till med integration och i synnerhet arbetsrelaterade insatser.

Från 1 juli, dvs om ca en vecka, vet vi vilka personer från Ukraina som är tilltänkta att stanna i kommunen. Vi kan nu förbereda oss på hur vi bäst kan hjälpa dessa in i arbete.

Företagarna i Danderyd har tillsammans med Danderyds kommun, de tre Rotaryklubbarna i kommunen, Nätverqet och Djursholms företagarförening arbetat fram en struktur och process för att synliggöra de arbetstillfällen som finns inom kommunen eller via kontaktnät utanför kommunen och matcha dessa med arbetssökande.

Vi ser nu fram mot att du som företagare i Danderyds kommun tar vara på möjligheten att:

- få tillgång till en (eller flera) resurs/-er som kan utföra arbete du ser behöver genomföras i ditt företag, i form av några timmars insats, eller längre i form av dagar, veckor eller månader. Detta utan att du behöver anställa någon eller sköta administration i form av skatter, sociala avgifter etc. Detta tar Företagarna Danderyd hand om åt dig via en enkel digital plattform.

- göra en liten men mycket betydelsefull insats som stöttar våra Ukrainska vänner som på grund av Rysslands invasion av Ukraina har sökt sin tillflykt till Sverige och Danderyd. Genom att komma i arbete har de möjligheten att bli självförsörjande, bibehålla sin självkänsla genom att bidra till samhället de bor i, och även eliminera risk för försörjningsstöd som skulle drabba Danderyds kommun och oss som skattebetalare.

Genom att besvara nedanstående korta frågor och maila till jobbmatch@danderyd.se bidrar ni med värdefull information om era behov. Ni kommer kort därefter att bli kontaktade och få förslag på lämplig resurs att utföra det arbete ni behöver få utfört.

Frågor att besvara:

  • Företagets namn:
  • Branasch/Verksamhet:
  • Jag skulle behöva hjälp med:
  • Tidsperiod (från några timmar till längre tid):
  • Ev. specifika kompetenskrav:
  • Ev. språkkunskapskrav:
  • Kan du tänka dig att ta emot/sprida cv:n som kanske inte matchar ditt behov?
  • Förslag på övriga insatser du kan hjälpa till med:

Maila till: jobbmatch@danderyd.se

Med utmärkta företagarhälsningar,
Företagarna Danderyd
Danderyds kommun
Rotaryklubbarna i Danderyd
Nätverqet
Djursholms företagarförening

Taggar
Fler nyheter från Företagarna