För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bra förslag, Stockholms stad!

Publicerad 28 jan 2022
De restriktioner som råder drabbar framför allt den redan hårt ansatta restaurang- och besöksnäringen. Vi ser Stockholm stads förslag om att avsätta ca 100 miljoner i kommunalt stöd, för att förlänga lättnader på olika avgifter för den hårt prövade restaurangbranschen, som mycket positivt.
Anita Roll, ordförande Företagarna Stockholms stad och Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholms län, Södermanland, Västmanland, Uppsala län

Det visar på att man har förståelse för hur stor arbetsgivare dessa branscher är samt hur viktig restaurang- och besöksnäringen är för samhället i stort. Utöver att många unga får sina första jobb inom dessa branscher, bidrar företagen till en levande stad. Restaurang- och besöksnäringen är en viktig välfärdsskapare då man genererar betydande skatteintäkter till kommunen.

Vi hoppas att andra kommuner i regionen som ännu inte sett över sina möjligheter till att göra likande åtgärder följer detta förslag.

Se inslag från SVT där Stockholm stads  finansborgarrådet Anna König Jerlmyr berättar om förslaget

Anita Roll
Ordförande Företagarna Stockholms stad

Thomas Byström
Regionchef Företagarna Stockholms län, Södermanland, Västmanland, Uppsala län

 

Fler nyheter från Företagarna