podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna satsar på hållbara företagare

Publicerad 3 feb 2022
Nu tar vi nästa steg för att stötta lokala småföretagare att komma igång med sin omställning.

Det går knappast att undvika budskapet om klimatutmaning, vikten av hållbarhet och behovet av omställning. Lagar och regler är under ständig utveckling för att få näringslivet att börja ställa om. Vid en första anblick verkar det mest gälla större företag, vilket gör att vi småföretagare lätt lutar oss tillbaka. Men regelverket är klurigare än så. Ofta är dessa utformade att ställa krav både uppströms (leverantörer) och nedströms (kunder) – vilket gör att du och jag som företagare förr eller senare blir påtagligt berörda. För när våra kunder och leverantörer börjar ställa krav så kanske vi inte längre håller måttet för att vare sig köpa eller sälja. Därför är det viktigt att du som småföretagare börjar se över din verksamhet. Och det räcker inte med att köpa Elbil eller plantera träd i Afrika.

För att stötta dig, som företagare i Nacka och Värmdö, att komma igång med din omställning lanseras nu hallbaraforetagare.se. Webbplatsen är under uppbyggnad, men ger redan nu bra information. Du kan läsa om hur samhällsomställningen påverkar dig och hur du bäst börjar ställa om.

Vi kommer publicera tips, event, workshops och annat som är en hjälp på vägen mot ett hållbart företagande, en hållbar marknad och ett hållbart civilsamhälle.

Per Lejoneke, 
ordf Företagarna Nacka Värmdö.

Kontakta oss gärna angående projektet på: info@hallbaraforetagare.se

hallbara_foretagare_logo.png

Fler nyheter från Företagarna