podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Val 2022: Järfällas politiker drabbade samman i företagarpolitisk debatt

Publicerad 29 aug 2022
Företagarna Järfälla bjöd in våra lokala politiker och beslutsfattare till en spännande valduell. Kvällen avslutades med en enkel buffé och politikermingel.
Klicka på pilarna i bilden för att se hela bildspelet!

Företagarna Järfälla arrangerade i onsdags en valdebatt med fokus på de viktigaste frågorna för Järfällas småföretagare. Debatten utgick helt från Järfällas lokala möjligheter och utmaningar och berörde bland annat infrastruktur, bebyggelse och handel- och centrumverksamhet i kommunen. Deltog i debatten gjorde Aphram Melki (C), Lennart Nilsson (KD), Jonathan Björniden (L), Emma Feldman (M), Patrik Andersson (MP), Eva Ullberg (S), Daniel Cedergren (SD) och Bosse Leinerdal (V). Debatten modererades av Företagarnas regionchef Thomas Byström.

I Järfälla kommun finns ca 6 500 företag som tillhandahåller drygt 24 000 jobb och varje år genererar cirka 2 100 miljoner i skatteintäkter till Järfälla kommun. Debatten arrangerades för att Järfällas småföretagare skulle få chans att ta del av de olika partiernas politik för den kommande mandatperioden, och därmed kunna göra sin egen bedömning av vilket partis politik som ger dem bästa möjliga förutsättningar att skapa fler jobb, generera större skatteintäkter och bidra till en bättre välfärd.

Vi på Företagarna tyckte att det blev en bra debatt med fokus på sakfrågorna som tydliggjorde skillnaderna mellan de olika partierna i årets kommunval.  Vi hoppas att den underlättar för Järfällas småföretagare att besluta hur de ska rösta i höstens val!

Se gärna hela debatten i efterhand här: 

 

Stort tack till alla som deltog under kvällen!

Varma hälsningar,
Företagarna Järfälla

Fler nyheter från Företagarna