podcast news play företagaren I media förmån

Nu är det hög tid att leverera

Så har då äntligen pandemin förlorat sitt grepp om oss – såsom läget ser ut nu i alla fall. Det känns ärligen lite skakigt fortfarande men självfallet lyssnar vi in och följer myndigheternas rekommendationer och bedömningar när det gäller de i stort sett borttagna restriktionerna.
Publicerad 11 okt 2021

I samma ögonblick restriktionerna togs bort var det som att vända på en hand. Planering om möten och sociala tillställningar står som spön i backen. Det känns fantastiskt och man får lite känslan av ”kosläpp”. På Företagarna Stockholms Stad, och även på region- och riksnivå, pågår intensiv planering av events, möten och allt annat som gör en företagares vardag mer spännande och utvecklande. Hoppas att du har lust att hänga på! Lite längre ned kan du se kommande datum för våra events den närmaste tiden.

NNR

Företagarnas medverkan i NNR, Näringslivets Regelnämnd, är minst lika intensiv som tidigare. Regeringens nya mål för förenklingspolitiken har äntligen presenterats. Förväntningarna efter näringsministerns förenklingsresa, de uteblivna resultaten i förhållande till tidigare mål samt de skarpa förslag som presenterats av förenklingsutredningen (SOU 2021:60) hade förstås skruvat upp förväntningarna.Vi kan nu konstatera att skrivningarna gällande målen är bra och relevanta på en övergripande nivå. Däremot saknas fortfarande besked om hur målen ska uppnås, vilken ambitionsnivå som gäller och vilka medel som finns till förfogande. Nuvarande och kommande regeringar får inte hamna i samma fälla som tidigare och bara följa utvecklingen. De måste leda den om det ska bli resultat. Samtidigt behöver regeringen bara fatta några få beslut för komma en bra bit på väg. Genom att genomföra de förslag som presenterats av utredaren Kristina Alsér i förenklingsutredningen så kommer den nödvändiga infrastrukturen och kontrollmekanismerna att finnas på plats för att kunna minska bördan på ett effektivt sätt.

Nu är det hög tid att leverera och de fina ordens tid är förbi, inte minst då vi ser ut att vara på väg ut ur den pandemi som lamslagit stora delar av näringslivet. En rejält minskad regelbörda kommer att ge ytterligare skjuts till återhämtningsprocessen, något som i regel kostar lite i förhållande till dess utfall.

Medlemsutveckling

Vi siktar fortfarande mot att vara 3 000 medlemmar den 31 december 2021 i Stockholmsföreningen. Det är fortfarande ytterligare ett 50-tal medlemmar som behövs för att vi ska uppnå denna magiska gräns.
Vi gör alla vårt bästa får att uppnå denna målsättning.

MEDLEMSFORUM

Vi har haft ett möte i MEDLEMSFORUM och vi diskuterade bl a de utmaningar som småföretagare har när det gäller att komma igen efter pandemin. Men vi nöjer oss inte med att vi ska komma igen till samma nivå som före pandemin, vi vill bli ännu starkare och framgångsrika i den region vi verkar. Mycket spännande input fick vi på MEDLEMSFORUM som kommer att förädlas och bearbetas.

Vårt fokusområde - hållbarhet

Hållbarhet är ett område som skapar extra stort intresse. Vi i Stockholms Stad kommer att fokusera på hållbarhet en period framöver. Vad innebär hållbarhet? Hur påbörjar man ett hållbarhetsarbete? Vi på Företagarna kommer att ge er svaren på dessa superheta frågeställningar.

Glöm inte att använda vår kostnadsfria juridiska rådgivning! Det är en av Företagarnas mest uppskattade medlemsförmåner. Ta hjälp av våra juridiska experter på 0771-45 45 45 eller maila fragaradgivningen@foretagarna.se

Ska bli så roligt att få träffas igen. Boka nu in våra kommande events i din kalender. Väl mött på höstens och vinterns events.

Hälsar
Anita Roll
Ordförande Företagarna Stockholms Stad

Eventplan Företagarna Stockholms stad hösten 2021

Mer info om respektive event kommer inom kort. Håll utkik i din mailkorg och på Stockholms stads Facebook-sida!

Fredag 12 november kl 07.30-09.30
Frukostmöte i Älvsjö på Scandic hotel, Älvsjömässan.

Torsdag 18 november kl 18-21
AW för kvinnliga entreprenörer tillsammans med EEN och Företagarna Riks.
Plats: Volvo Studio, Kungsträdgården.

Tisdag 23 november kl 18-21
Kvällsaktivitet med Volvo Cars och Volvo med tema hållbarhet.
- Föreläsare Isabelle McAllister (prel)
- Volvo presenterar sitt hållbarhetsarbete.
- Philip Thunborg, Företagarna, berättar om vårt arbete.
Plats: Volvo Studio, Kungsträdgården.
Ev, flera samarbetspartners på plats, bl a IKEA, Hållbarhetsportalen m.m.
Mingel, mat och dryck.

Onsdag 1 december
Uppföljning för Kvinnliga entreprenörer med temat finansiering, tillväxt och internationalisering – Nätverksträff tillsammans med EEN

Fredag 3 december – heldag med AW kl 9.30 – 19.00
Soloföretagardagen - i samarbete med Företagarna Stockholms län.
Plats: 7A på Vasagatan.

Torsdag 9 december kl 11-14
Julbord med underhållning för medlemmar i Företagarna Stockholms stad.
Plats: Venue 81

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.