podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hållbarhet som inspirerade

Publicerad 24 nov 2021
Företagarna Stockholms stad och Volvo Car Stockholm bjöd in till event på temat hållbarhet. Volvo Studios i Kungsträdgården var arenan.

Hållbarhet är ett brett begrepp som många av våra medlemmar och företagare funderar på hur man bäst ska implementera i sina verksamheter. Hur kommer man igång? Hur blir det lönsamt? Måste man börja agera annorlunda?

Över 60 medlemmar och företagare minglade med bubbel och snittar bland Volvos senaste elektrifierade bilmodeller för att sedan ta plats för kvällens program.

Först ut var Företagarnas expert på hållbarhetsfrågor, Philip Thunborg, som visade upp Hållbarhetsportalen som finns på Företagarnas hemsida och som är öppen för alla. På portalen finns tips och enkla metoder att testa sin hållbarhetsstatus med flera enkla steg på hur du kommer igång samt många bra artiklar och länkar för att komma vidare. Företagarna vill gärna vara ett stöd för våra medlemmar och ger smarta råd på hur man börjar sin hållbarhetsresa.

Trenden är tydlig, redan idag arbetar fler än 72 % av företagen hållbart och det är viktigt för många kunder och konsumenter hur du som företagare agerar i frågan.

orange_avdelare.jpg

Nästa programpunkt bjöd Volvo Cars retail på, där Daniel Barkman och John Rosén berättade om hur de som återförsäljare arbetar för att bygga upp hållbara kundrelationer. Att Volvo går i bräschen för att värna om miljön och att arbeta för att bilarna ska bli så säkra och hållbara som möjligt är tydligt, men hur tar man det som återförsäljare vidare i kundflödet? Att vara ett stöd hela vägen för Volvokunden där man hjälper till att effektivisera sitt bilägande är ett sätt att även få kunden medveten om sina val för att tänka hållbart.

orange_avdelare.jpg

Sist men inte minst fick vi en inspirerande stund tillsammans med en sprudlande Lisa Lemke, en mångsysslare av rang – en Drömförverkligare! Lisa har satt Falkenberg på kartan med sitt Skrea Backe och vi fick en berättelse om hur man blir en hållbar företagare, hur man bör reflektera, vikten av att samarbeta, samverka och stötta varandra. Vi kunde tanka mycket energi ur Lisas berättelse. Lisa påpekade också vikten av att vi alla måste tänka hållbart och att framtidens konsumenter, dvs våra ungdomar, kommer att kräva mycket mer när de tar sina inköpsbeslut utifrån dessa aspekter.

orange_avdelare.jpg

Vi avrundade kvällen med god mat och dryck från Westers catering innan vi tog oss hem i vintermörkret! Tusen tack till alla er som gjorde vår kväll så trevlig!

/Mette Pagling

Fler nyheter från Företagarna