headphones newspaper video-player

Vår i sikte!

Det känns verkligen upplyftande att vi nu går en ljusare och varmare årstid till mötes. Dessutom skymtar vaccinering, för dem som önskar, i horisonten vilket gör att framtiden ser mycket hoppfull ut.
Publicerad 30 mar 2021

Nyhetsbrev från Företagarna Stockholms stad

På Företagarna Stockholms Stad är aktiviteten febril. Vi har precis hållit vårt årsmöte (digitalt så klart) och jag ber att få tacka för förtroendet då jag återvaldes som ordförande på ytterligare 1 år. Det är ett mycket hedrande uppdrag och jag tillsammans med mina styrelsekollegor kommer att fortsätta jobba stenhårt för att företagare får den uppmärksamhet och det erkännande som förtjänas. Vi företagare är och kommer att förbli smörjmedlet i det svenska välfärdsbygget. Vi skapar arbetstillfällen och skattekronor som höggradigt stärker vårt samhälle.

Vår medlemsutveckling är fortfarande positiv så den trenden består in på det nya året. Får ta del av många medlemmars vittnesbörd om hur otroligt viktig Företagarnas roll varit, och är, för många när det gäller allt från support i arbetet att söka ekonomiska stöd i samband med pandemin till tips och rådgivning om hur man kan expandera och utveckla sin verksamhet. Det känns verkligen som vi kan tillföra både omedelbar nytta som långvarigt värde till våra medlemmar.

Vi har haft ytterligare ett möte med vårt fantastiska MEDLEMSFORUM. Att få ta del av de frågor som står högst upp på medlemmarnas agendor är verkligen en ynnest. Vid senaste mötet framkom en enig uppfattning från FORUMet att klimat och miljö är frågor som känns mycket angelägna. Styrelsen tog till sig denna uppfattning och är nu redo att starta upp ett fokusområde runt dessa frågor.

Vi kan nog tyvärr inte hoppas på att ses fysiskt under våren. Desto fler digitala evenemang kommer vi däremot att hålla. Det gäller allt från föreläsningar till ren kompetensutveckling. Som medlem har du möjlighet att delta på dessa events kostnadsfritt. Missa inte det!

Jag ber att få tillönska en härlig vår. Må så gott.

Hälsar
Anita Roll, ordförande Företagarna Stockholms Stad

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor