podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare Stockholms stad 2021 - Miljonbemanning AB

Publicerad 26 maj 2021
Företagarna Stockholms stad har utsett Årets Unga Företagare 2021: GRATTIS säger vi till Ali Khalil, Saleh Karrani och Shafik Muwanda på Miljonbemanning AB!

Med hårt arbete och en vision om att ta tillvara den kompetens som finns i många områden där man vanligtvis sällan får en chans startade de bolaget där vännerna var kapitalet och ”learning by doing” var melodin. Våra vinnare är verkliga hjältar och har på bara några få år byggt upp ett framgångsrikt företag.

Ali, Saleh och Shafik hade en tuff start i sitt bolag där de fick fler ”nej” än ”hej”, men på ett kommunalt event mötte de en kvinna som sökte personer att rekrytera till ett företag. På stående fot lovade de att ordna fram 100 personer. De höll sitt ord och 48 timmar senare kunde de skicka sin första faktura!

- Vår modell bygger på att ta vara på individens kompetens. En av landets största utmaningar, om man tittar på den politiska debatten, är hur man får ut människor i arbetslivet. Ska vi fortsätta ha den tillväxt och välfärd vi har behöver vi alla dra vårt strå till stacken och fånga upp varje individ, matcha upp den och få ut den i arbetslivet. Samhället tjänar på att människor har ett arbete, både skattemässigt och socialt.

Miljonbemanning AB:s affärsmodell är: ”Vårt bolag bygger på en hållbar affärsmodell och drivs på ett sunt sätt med bra lönsamhet. Vi har en stadig tillväxt och bär med oss en social hållbarhet samtidigt som vi tacklar en social samhällsutmaning”.

Några ord från våra vinnare:

"Det är enormt mäktigt att ta med det här priset i bolagets historia och det är en utmärkelse för alla medarbetare som sliter hårt och gör ett bra arbete vilket möjliggör att fler får chansen. Det visar att vår idé och vår tanke är rätt. Det är viktigt att lyfta upp att vi är vinstdrivande samtidigt som vi har en social tanke, men man behöver inte vara en ideell förening för att ha den sociala tanken. För alla de som trott på oss under vägen, detta är en utmärkelse även för dom. Det är ett tecken att man inte får ge upp, man ska tro på sin dröm. Vi är glada och tacksamma och det hjälper oss att kämpa vidare! Och vi är ju fortfarande unga!"

Tre framgångsfaktorer för Miljonbemanning AB:

1. Stark lokal förankring. Vi är måna om att nätverka med civilsamhället, med eldsjälar, kommunen och andra aktörer. Att lägga tid på det är givande och viktigt. Vi lyckas fånga upp bra lokal arbetskraft.

2. Innovativa/nytänkande. Vi håller på att skapa en tjänst där man kan simulera en arbetsplats, dvs virtuellt. Där ska man kunna arbetspröva för att se om det är något man vill jobba med. Det ger bättre matchningar att få en tydligare upplevelse av jobbet innan man söker/tillträder.

3. Vi är varandras bästa styrkor. Olikheterna ger oss styrka. Vi är tre företagare i förtroendebranschen och vi ger människor förutsättningar att kunna prestera. Att ge en människa försörjning är det bästa man kan göra.

Miljonbemanning AB nådde en omsättning på 24 miljoner år 2020. För 2021 finns en prognos på ca 36 miljoner, bolaget växer stadigt och har så gjort sedan 2012. Kunderna finns numera över hela Sverige.

Länk till Miljonbemannings hemsida: https://miljonbemanning.se/

Juryns motivering
"Att börja från noll och växa till ett välmående företag på några få år är en kvalitetsstämpel. ”Learning by doing” stämmer väl in på dessa inspirerande entreprenörer som startade sitt företag vid ett bord på McDonalds. Med en tanke och känsla att göra samhället till en bättre plats och samtidigt skapa sina egna jobb har de på kort tid och med hårt arbete byggt ett miljonbolag med många win-win-lösningar för både arbetssökande och företag i behov av arbetskraft. Ett fantastiskt gäng som verkligen brinner för det de gör och för sina medarbetare. ”Vårt kapital var våra vänner och i det fallet var vi stenrika” Så började detta framgångsrika företagsbygge.”

Juryn för Årets Unga Företagare Stockholms stad 2021 har bestått av Gry Flodin, Markus Brattfeldt och Love Sahlin från styrelsen i Företagarna Stockholms stad.  

stockholm_logga_byline.jpg

Fler nyheter från Företagarna