podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Stockholms stad 2021 - Maria Bergholtz, Insight Competence AB

Publicerad 27 maj 2021
Ett stort grattis säger vi till Maria Bergholtz, ägare och vd på Insight Competence AB som är Årets Företagare Stockholms stad.

Juryn hade en svår uppgift att knäcka då man hade tre oerhört fina finalister i årets upplaga av Årets Företagare Stockholms stad, men till slut fanns det en kandidat kvar som stod som segrare. Det juryn tog fasta på var Marias otroliga engagemang, passion och driv och på det sätt hon byggt upp sitt framgångsrika företag. Maria visar verkligen att allt är möjligt om man tror på det man gör och att man gör det med hjärta och passion. Att i alla lägen göra sitt bästa för kunden och leverera en tjänst i högsta klass samtidigt som man lyfter sin personal är ett vinnande koncept för att få både lojala kunder och medarbetare.

Maria hittade en lucka i bemanningsbranschen när hon var anställd som rekryterare inom media och kände att hon skulle kunna fylla den luckan och samtidigt skapa den perfekta arbetsplatsen. Därifrån gick det från dröm till verklighet.

- Jag insåg snabbt att det är detta jag ska jobba med. Det är roligt att matcha kunden med rätt kandidat och hjälpa folk att få sitt drömjobb. Jag är väldigt affärsdriven och drivs av att göra affären med kunden som lägger förtroendet hos mig så att jag får göra den här matchningen. Jag är även road av och duktig på att bygga lag och har en förebild, vår förbundskapten Janne Andersson. Jag har lyssnat på många intervjuer med honom om hur han bygger sitt lag.

- Mina medarbetare är det viktigaste jag har och de är 100 % delaktiga i att jag står här nu! Sen har jag en drivkraft, jag vill skapa Sveriges bästa arbetsplats genom att skapa klimatet som jag inte så ofta ser hos andra företag, säger Maria.

Några ord från vår vinnare:

Priset är ett bevis på att vi gör rätt saker, att vi sätter människan framför pengar och att det är lönsamt att vara ett "snällt" bolag som jobbar med hjärtat. Jag är en tjej som är uppväxt på landet och nu, 25 år senare, driver jag detta bolag och är en resurs till alla mediahus, med alltifrån TV4 till Spotify! Inget är omöjligt så länge du tror på det!

 

Tre framtidsplaner för Maria och hennes företag:

1. Att växa men samtidigt ha det intakt.  Jag vill inte bli uppköpt utan vill fortsätta att göra detta i egen regi.

2. Jag vill ta tillvara på unga talanger genom att utbilda och certifiera dem. Detta för att kunna skapa arbetsmöjligheter även till de yngre som ofta saknar arbetslivserfarenhet. 

3. Jag kommer att fortsätta arbetet med hållbar personal, det gäller alltifrån friskvård till fördomsfria rekryteringar. Vi har så mycket ålders- och könsdiskriminering i det här yrket. 

Insight Competence har genom sitt arbetssätt hittat en nisch som skapar trovärdighet och har sedan starten 2016 gått från noll till 30 miljoner. De har fem anställda samt 35 konsulter som hyrs ut till olika uppdragsgivare.

Länk till Insight Competens hemsida: https://insightcompetence.se/

Juryns motivering
"Med oerhörd passion och driv för att skapa den bästa arbetsplatsen och kundnöjdheten har denna inspirerande entreprenör skapat ett stadigt växande och välmående bolag på oerhört kort tid. Att välja att vara specialist på sitt område och att våga tacka nej är styrkor som gör att bolaget blir trovärdigt och lönsamt. Med hjärta och snällhet som främsta ledstjärna kombineras precision och kompetens för att matcha perfekta kandidater till rätt position. Det är unikt.”

Juryn för Årets Företagare Stockholms stad 2021 har bestått av Anita Roll, Gry Flodin och Markus Brattfeldt från styrelsen i Företagarna Stockholms stad.  

stockholm_logga_byline.jpg

Fler nyheter från Företagarna