headphones newspaper video-player

Melwin Blom är har tilldelats priset som Årets Lärling i Sigtuna

Företagarna i Sigtuna har delat ut pris till Årets lärling. I år gick stipendiet till Yrkesgymnasiets Melwin Blom som gjort sin APL hos FME Bygg och Måleri.
Publicerad 8 jun 2021
På bilden syns från vänster; Elias Yauvuz, Företagarna Sigtuna, Peter Fors, vd FME Bygg och Måleri, Andreas Hedin, Bygglärare YG Uppsala, Melwin Blom, stipendiat, Besse Blad Savonen, tf rektor YG Uppsala och Pernilla Olsen, Företagarna Sigtuna.

Stipendiet ur Stiftelsen Monica och Olle Jansons Minne är på 5 000 kronor. Den här gången var det alltså Melwin Blom, som går trean på Yrkesgymnasiet i Uppsala, som tilldelades det ärofyllda stipendiet.

Melwin har gjort sin APL hos företaget FME Bygg och Måleri som är vana att fostra stipendievinnare. Det var nämligen femte gången som en lärling från företaget fick stipendiet.

Deltog på stipendieutdelningen gjorde även Sven och Peter från leverantören LL Trä.

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor