headphones newspaper video-player

Nominera din favorit till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2021

Nominera till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms Stad i vårt formulär senaste den 12 mars 2021!
Publicerad 2 feb 2021

Årets Företagare

Företagarna delar ut Årets Företagare  för att vi vill lyfta fram människan bakom företaget. Vi vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Bättre affärer leder till tillväxt som ger välstånd, något som alla vill ha. (Kriterierna ser du längre ned i texten)

Hur blir man Årets Unga Företagare? 

Årets Unga Företagare är vårt prestigefyllda pris för unga entreprenörer. För att delta får du vara upp t o m 35 år och driva minst ett företag. Kriterierna i övrigt är samma som för Årets Företagare. (se kriterierna längre ned på sidan) 

Företagarna Stockholms stad utser en vinnare som sedan har chans att gå till den stora finalen av Årets Unga Företagare Sverige som delas ut samtidigt som priset för Årets Företagare i Sverige. Alla kandidater granskas noga. Finalen är i Stockholms Stadshus 15 oktober 2021.

Förebilder
Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Tillväxt, jobb och välstånd
Det råder inget tvivel om att den svenska tillväxten i mångt och mycket ligger i händerna på de svenska företagarna. De kommersialiserar och säljer goda idéer. Dessa företagare gör att människor har något att köpa. Det är det som skapar tillväxt, leder till arbetstillfällen och i sin tur till välstånd. Därför ligger det i allas intresse att lyfta fram de goda förebilderna. Det är därför cirka 225 av landets kommuner är delaktiga i arbetet kring utmärkelsen Årets Företagare.

Kriterier Årets Företagare & Årets Unga Företagare
För att bli nominerad till utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare (upp t o m 35 år) ska följande kriterier uppfyllas. Företagaren ska:

  • inneha ett betydande ägande av företaget.
  • aktivt driva företaget.
  • ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning.
  • genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare.
  • visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.
  • ha uthålligt god lönsamhet.
  • inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar.
  • inte nyligen vara dömd i domstol.
  • Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.
  • Årets Unga Företagare får vara max 35 år. 

Företagarnas samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda (ha uthålligt god lönsamhet och inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar). Juryn bedömer kriterierna; genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare samt visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.

Årets Företagare är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner. Samarbetet har av naturliga skäl växt sig allt starkare genom åren, då ett gott företagande är grunden till samhällsutvecklingen.

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Sista nomineringsdag är den 12 mars 2021, så skicka in din nominering redan idag genom att fylla i formuläret här intill. (På mobilen, skrolla nedåt) 

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen