För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jullunch, skönsång och lite politik

Publicerad 9 dec 2021
Så här i juletid när kung Bore lagt sitt vita täcke över staden passade Företagarna Stockholm på att bjuda in sina medlemmar på jullunch hos Westers på Venue 81.

Ett sextiotal företagare fanns på plats och fick njuta av skönsång av Oliva Asserholt, klassiskt julbord och glöggmingel.

Företagarna Stockholms Stads ordförande Anita Roll passade på att dela med sig av den goda nyheten att lokalföreningen nått sitt årsmål med 3000 medlemmar eller 3055 för att vara exakt. - Vi är stolta i en växande organisation, sa Anita.

Regionchef  för Företagarna Stockholms län och Mälardalen Thomas Byström beskriver medlemskapet i Föreagarna som ett aktivt val som medlemmen varje år måste ta ställning till och hur medlemskapet

-Att vara medlem i Företagarna fungerar inte som en prenumeration utan våra medlemmar måste aktivt ta beslut varje år om de vill förnya sitt medlemskap genom att betala sin faktura.

Thomas  skildrade kommande valår och betonade att politikerna inte kommer att prata om småföretagare i sina politiska anföranden. Detta trots att 92 % av Sveriges företagare har färre än 10 anställda och att 99% av landets företagare har färre än 50 anställda och företagare står för majoriteten av skatteintäkterna och 4 av 5 jobb sedan 1990.

-Politikerna kommer prata om otrygghet, kriminaliteten, höjda straff och fler poliser, säger Thomas.

IMG_7074.jpg

Thomas beskriver hur otrygghet och kriminalitet grundar sig i utanförskap och att företagare hjälper människor in i samhället när de skapar jobben så öppnar de också dörrar.

-Lösningen till att stävja brottsligheten och minska utanförskapet är att se till att fler startar företag och att fler kan anställa, säger Thomas. 

Genom att ge företagare goda förutsättningar att lätt kunna anställa kan vi bättre vara med och lösa samhällets utmaningar. Politikerna kommer som vanligt att prata om vården och välfärden

- Där är svaret det samma. Majoriteten av skatteintäckterna som ska finansiera dessa sektorer kommer även de från företagandet. Vi måste tillsammans få politiker att prata om var skattemedeln kommer ifrån.

Anita Roll berättar att hon hört begreppet särintresse i samtalet om företagare och att företagare skulle vara en grupp som lever sitt eget liv och som får sköta sig själva.

-Nej, vi är inte ett särintresse. Vi ska vara ett allmänintresse. Vi ska vara med överallt och hela tiden”, säger Anita.

Anita betonar att företagen med sina anställda i Stockholms Stad,  bidrar årligen med ca 14 miljarder i kommunala skatteintäckter. Anita uppmanar medlemmarna att komma ihåg hur viktiga de är för den gemensamma välfärden i kommunen. Avslutningsvis bjöd Anita Roll på ett härligt luciaminne från tonåren och citerade en dikt som lagrats i hennes minne.

Företagarna Stockholms Stad önskar sina medlemmar en riktig God Jul & Gott Nytt År 

Vi ses 2022!

 

 

Fler nyheter från Företagarna