podcast news play företagaren I media förmån faq

Här har ni en stolt ordförande!

Tänk att vi har nått vårt mål, nämligen att Stockholmsföreningen ska ha 3 000 medlemmar senast den 31/12 2021.
Publicerad 23 dec 2021

PLING sa det i räkneverket redan i mitten av oktober när vi nådde det högt åtrådda målet. Det är många småföretagare som ansluter sig till Företagarna och självklart är det ett bra beslut.

Organisationen Företagarna är och kommer med oförminskad styrka att vara småföretagarnas röst till politiker, myndigheter och beslutsfattare. Småföretagare bidrar med ca 30 % av kommunernas intäkter, vi skapar 4 av 5 jobb, vi skapar välfärd och samhällsnytta! Det ska självklart vara så att vi ska vara ett allmänintresse, inte ett särintresse. Organisationen Företagarna står på småföretagarnas sida!

JULLUNCH
Strax före Lucia hade vi en fullbokad jullunch. Det var fantastiskt trevligt. Det bjöds på välsmakande mat och skön sång. Det känns verkligen fantastiskt att få träffa medlemmarna på riktigt, att hinna prata med varandra och att dela med oss av varandras erfarenheter. På bilden ser ni er stolta ordförande med en minst lika stolt regionchef Thomas Byström och vår klippa på regionen, Mette Pagling.

NNR
Även denna höst har varit intensiv med avseende på arbetet med att lätta på regelbördan för de små företagen. Vi arbetar oförtrutet vidare med att påverka beslutsfattare och ge exempel på såväl ineffektiva som knasiga regler. Regler måste fylla en funktion för att få finnas. NNR har tillsammans med sina medlemsorganisationer, bl a Företagarna, tagit fram 100 regler som bör tas bort eller modifieras. Tanken är att en regel om dagen ska lanseras inför valet, det kommer alltså att presenteras under 100 dagar. Här kommer politikerna få handfast hjälp när det gäller vilka regler som bör/borde ses över. Vad vågar de lova inför valet? Ska bli intressant att följa.

Valet 2022
På riksnivå pågår arbetet för fullt med att förbereda vad som ska ske inför valet. De små företagens intressen måste integreras i debatten. På lokalnivå här i Stockholm håller vi på att ta fram en valplattform som vi tänker visa upp för våra politiker i Stadshuset under våren. Vi har identifierat Stockholmsrelaterade frågor som sammantaget ska göra vår huvudstad till Sveriges näringslivscentrum och en underbar plats att verka och bo i.

MEDLEMSFORUM
Vi hade ett fysiskt möte i början av december. Det var det första fysiska mötet vi haft i Forumet. Vi diskuterade bl a valplattformen. Vidare fick vi fint besök av Företagarnas politiska strateg Alexandra Hernadi som berätta om Företagarnas planer inför valet 2022.

Fokusområdet Hållbarhet

Vi har haft ett event i samverkan med Volvo som bl a handlade om hållbart företagande och framtidens energi. Det var välbesökt. Kvällen avslutades med mingel och förtäring. Styrelsen kommer att arbeta vidare med hållbarhetsfokus även under 2022. Som företagare kommer dessa frågor att aktualiseras förr eller senare och självfallet vill Företagarna finnas där för att stötta våra medlemmar i detta arbete.

Visa upp din verksamhet för morgondagens arbetare - ta emot en praoelev!
Stockholms Stad söker dig som är arbetsgivare och som vill ge ungdomar en chans att upptäcka sin framtid. De söker platser hos både privata och offentliga organisationer, för en likvärdig och meningsfull prao med hög kvalitet för alla parter. Läs mer via följande länk: Företagsservice Stockholm

Sist men inte minst…
Glöm inte att använda vår kostnadsfria juridiska rådgivning! Det är en av Företagarnas mest uppskattade medlemsförmåner. Ta hjälp av våra juridiska experter på 0771-45 45 45 eller maila fragaradgivningen@foretagarna.se

Tillönskar er å hela styrelsens vägnar en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt 2022. Ser fram emot att återse er under det nya året för nya spännande och intressanta möten.

Hälsar
Anita Roll
Ordförande Företagarna Stockholms Stad

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.