För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ny medlem skapar lokal jobbplattform

Publicerad 26 aug 2021
Vi välkomnar Arbetsplats Mälaröarna tillsammans med Karin Sigge och Annika Engström som nya medlemmar till oss på Företagarna Ekerö.
Foto: Lo Varg

Arbetsplats MÄlaröarna logga.pngArbetsplats Mälaröarna startade förra våren som ett ideellt initiativ för att hjälpa nya kommuninvånare in på den lokala arbetsmarknaden. Men behovet av en lokal jobbplattform tillika rekryteringspartner, visade sig vara större än väntat.

Deras fokus är att bidra till ett mer hållbart och inkluderande samhälle med syfte att öka sysselsättningen lokalt på Mälaröarna. 

Sedan maj i år är Arbetsplats Mälaröarna ett registrerat företag – ett så kallat AB (svb). Bolagsformen innebär att ett eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten. De ser sig som ett socialt företag och på sikt är visionen också att anställa fler och på så sätt leva som de lär. Det vill säga att själva kunna bidra till att öka sysselsättningen lokalt.

Du kan läsa mer om initiativet på deras hemsida arbetsplatsmalaroarna.se

Fler nyheter från Företagarna