headphones newspaper video-player

Ny medlem skapar lokal jobbplattform

Vi välkomnar Arbetsplats Mälaröarna tillsammans med Karin Sigge och Annika Engström som nya medlemmar till oss på Företagarna Ekerö.
Publicerad 26 aug 2021
Foto: Lo Varg

Arbetsplats MÄlaröarna logga.pngArbetsplats Mälaröarna startade förra våren som ett ideellt initiativ för att hjälpa nya kommuninvånare in på den lokala arbetsmarknaden. Men behovet av en lokal jobbplattform tillika rekryteringspartner, visade sig vara större än väntat.

Deras fokus är att bidra till ett mer hållbart och inkluderande samhälle med syfte att öka sysselsättningen lokalt på Mälaröarna. 

Sedan maj i år är Arbetsplats Mälaröarna ett registrerat företag – ett så kallat AB (svb). Bolagsformen innebär att ett eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten. De ser sig som ett socialt företag och på sikt är visionen också att anställa fler och på så sätt leva som de lär. Det vill säga att själva kunna bidra till att öka sysselsättningen lokalt.

Du kan läsa mer om initiativet på deras hemsida arbetsplatsmalaroarna.se

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter