headphones newspaper video-player

Så många skattekronor bidrar småföretagen i Sundbyberg med till välfärden

Företagarna har tagit fram unika rapporter under namnet Välfärdskaparna – en för varje kommun - som visar hur mycket småföretagen och deras anställda bidrar med i skatteintäkter till den kommunala välfärden.
Publicerad 22 apr 2021
Andel av kommunala skatteintäkter per sektor i Sundbyberg kommun.

Rapporten visar att småföretagen och deras anställda sammantaget står för 33% av de kommunala skatteintäkterna i Sundbyberg. Skattepengar som bland annat används för att bygga och underhålla gator, vägar och parker samt idrottsanläggningar, skolor och bibliotek.

– Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Anette Mannerfors, vice-ordförande Företagarna Sundbyberg.

Statistiken bygger på offentliga data från Statistiska centralbyrån och Arbetsförmedlingen som sammanställts av Företagarna.

– Vår förhoppning är att alla kommunpolitiker i länet läser rapporten och tar till sig av underlaget som en grund för ett beslutsfattande som underlättar jobbskapande och bidrar till ökat tillväxt, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholms län.

Kommunen i Stockholms län med högst andel skatteintäkter från:

Småföretag: Österåker 39 %
Stora företag: Södertälje 33 %
Offentlig sektor: Salem och Upplands-Bro 23 %
Pensionärer: Norrtälje 20 %

Här kan du läsa mer om rapporten Välfärdsskaparna

För mer information kontakta:
Annette Mannerfors, Vice ordförande Företagarna Sundbyberg,
Tfn: 070 990 19 15, e-post: am@adigi.se.

Thomas Byström, Regionchef Företagarna Stockholms län, Mälardalen,
Tfn: 070-647 17 60, E-post: Thomas.Bystrom@foretagarna.se.

Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor