headphones newspaper video-player

Här är Årets Unga Företagare i Stockholms län!

Det var glada miner på Tandcentralen i Husby när personal från regionkontoret, ledda av regionchef Thomas Byström och jurymedlemmen Viktor Schmidt, överraskade årets vinnare, Sermed och Dina Majid, med blommor, statyett och diplom.

I hård konkurrens med andra unga vinnare på lokalnivå hade juryn en tuff uppgift i att utse årets vinnare. Men efter långa diskussioner stod det klart att syskonparet som etablerat tandläkarkliniker i Husby och Tensta stod som vinnare.

Juryns motivering löd:
Med oddsen emot sig vågade denna syskonduo sig på någonting som den offentliga sektorn inte lyckades med och klev in och erbjöd tandvård när Folktandvården i området stängde ner sina mottagningar. Utan pengar och erfarenhet men med ett stort mod tog de sig an en utmaning som få andra trodde på.

Både vänner och banken tyckte att det här var en dålig idé. Hur skulle det egentligen gå när erfarenhet från branschen saknades? Svaret visade sig vara att man med entusiasm och tilltro till sitt koncept snabbt etablerade sig i områden där tillgången till tandvård både varit bristfällig, men också ofta för dyr.

Att säga att företaget tar ett stort samhällsansvar vore en underdrift. Dels genom målsättningen att ge högkvalitativ tandvård till de människor som saknar de ekonomiska förutsättningarna som krävs, dels genom att de erbjuder utbildning och anställning till nyanlända kvinnor. Således öppnas också en dörr för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden genom att starta en egen karriär inom tandvården.

Årets unga företagare visar på ett entreprenörskap och driv, kombinerat med ett starkt fokus på social hållbarhet, som det här landet behöver mer av. Vi vill lyfta fram dem som ett fantastiskt exempel på vad som kan åstadkommas genom hårt jobb, en stark tro tilltro till sin företagsidé, samt en outtröttlig vilja att förbättra sitt närområde.

 Man har framgångsrikt lyckats kombinera lönsamt företagande med att göra gott för lokalsamhället och bidrar således där det behövs som allra mest. Tandcentralen är genom sin verksamhet ett perfekt exempel på varför landets småföretagare är våra jobbskapare, samhällsbärare och välfärdshjältar.

Vi säger stort grattis till Dina och Sermed, som vi garanterat kommer att få se mer utav längre fram. Givetvis önskar vi dem även all lycka i den kommande riksfinalen.

Juryn bestod av:
Thomas Byström, regionchef, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Bengt Bengtsson, ordförande, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Anna Bixon, ledamot, Företagarna Stockholm-Mälardalen
Mathias Bardland, ledamot, Företagarna Stockholm Mälardalen
Maria Blomberg, ordförande, Företagarna Hallstahammar-Surahammar
Viktor Schmidt, regionsamordnare, Företagarna Stockholm-Mälardalen

Partners 2020
Utställare 2020