headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Politik, nätverkande och förmåner i fokus när Stockholms stad anordnade Walk & Talk

Att motion främjar tankeverksamheten är knappast någon hemlighet. Kombinera detta med goda samtal företagare emellan, senaste nytt inom företagarpolitiken och de senaste förmånerna som Företagarna kan erbjuda och så har du en snabb recap från Företagarna Stockholm stads Walk & Talk, som anordnades tidigare i veckan!

Tidigt på tisdagsmorgonen samlades ett trettiotal medlemmar med medföljande gäster för att starta arbetsdagen med en uppfriskande promenad. Den petige skulle möjligen kunna klaga på att solen lös med sin frånvaro, men detta vägdes med råge upp av de härliga samtal som gick att höra i det långa led som vandrade genom Östermalms gator och Humlegården, för att till sist anlända till Grev Turegatan och Restaurang Grodan där frukost hade dukats upp och där morgonens gäster skulle få ta del av det senaste från Företagarnas riksorganisation.

Pontus Lindström, expert på lokalt företagsklimat, deltog vid frukosten för en dragning kring hur Företagarnas opinionsarbete fortlöpt under vår-och sommarmånaderna. I aldrig tidigare skådad utsträckning har medlemmar hört av sig med frågor och funderingar relaterat till krisen och Analys & Opinion började tidigt ta fram förslag på stödåtgärder. Mycket arbete kvarstår, men glädjande är att Företagarna redan nu kan kvittera ut ex. antal segrar:

  • Vi var snabba med att förespråka ett omställningsstöd och att det sjösattes är givetvis en seger. Helt nöjda är vi däremot inte. Många företagare upplever stödet som krångligt att söka och till en början omfattade stödet enbart perioden mars-april 2019. Företagarna och andra parter tryckte dock på i frågan, varav perioden förlängdes till mars-juli.
  • Även korttidspermitteringarna kom snabbt på plats när krisen var ett faktum. Företagarna riktade emellertid stark kritik från dag ett mot att ägare och familjemedlemmar till en början uteslöts från permitteringsreglerna. Till sist tog politikerna sitt förnuft till fånga och genomförde nödvändiga förändringar.

Pontus summerade sin dragning med att betona att Företagarna har varit en relevant och högljudd röst under kristiden och att vi har haft en tät kontakt med både regering och opposition under det senaste halvåret, vilket vi alla har anledning att vara stolta över. Men det hade inte varit möjligt att bedriva en framgångsrik opinionsbildning utan alla de inspel vi fått från enskilda medlemmar, som även uttalat sig i diverse medier. Aldrig tidigare har Företagarna synts så mycket som under det senaste halvåret.

Här berättar Företagarnas Chefsekonom, Daniel Wiberg, mer om Företagarnas politiska segrar under coronakrisen

Efter givande diskussioner kring Företagarnas opinionsarbete tog Alexander Holles, partneransvarig och vår förmånsguru, över och berättade om det absolut senaste vi kan erbjuda i förmånsväg, samtidigt som han belyste den breda samling förmåner du som medlem kan dra nytta av.

Spara tid och pengar med våra förmåner. Klicka här för att ta del av alla erbjudanden!

En trevlig och givande morgon var sedan till ända, och Företagarna Stockholms stads medlemmar gick efter en stärkande promenad och frukost ut från Grodan för att starta sin arbetsdag.

Vi vill tacka alla som närvarade och hoppas att vi ses snart igen. Varför inte på nästa Walk & Talk, som äger rum den 20/10, då vi även passar på att besöka Moderna Museet för att efteråt äta en gemensam lunch. Varmt välkommen!

Röster om morgonen:

En fin start på morgonen. Förutom trevliga och inspirerande samtal en fantastisk frukost så fick vi in 5000 steg som morgonmotion. I dag sitter jag med leende på läpparna framför datorn

 

Det blev en bra start på dagen! Jag gick till kontoret med förnyad kraft och energi, och några nya idéer i tankarna.

 

Supertrevlig morgon! Som egenföretagare i coronatider har jag nästan inga tillfällen att umgås och fika med kollegor. Denna tillställning, liksom tidigare anordnade, betyder oerhört mycket för mitt sociala välmående. Stort tack Företagarna!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap