headphones newspaper video-player

Trevligt nätverkande utefter Riddarfjärden

19 sep 2019
En torsdagskväll i september bjöd Företagarna Stockholms stad in till en båttur i vår vackra skärgård. Utöver möjligheter till nätverkande bjöds det även på god mat, underhållning och matnyttig information från Företagarnas experter.

En nyhet denna gång var koncepet ”Needs & Offers”, en mer personlig marknadsyta, där du som företagare både kan erbjuda ditt företags tjänster samtidigt som du får möjlighet att komplettera din egen verksamhet med de tjänster övriga medlemmar erbjuder. Utvärderingarna talar sitt tydliga språk och detta är ett koncept vi kommer lyfta än mer framöver.

Riktigt vinnarupplägg!

Kvällens deltagare fick också möjligheter att lyssna och samtala med Företagarnas experter som var plats. Anna Libietis, expert inom integration och arbetsmarknad, informerade om Januariavtalet som Företagarna fortsatt lägger stor opinionsmässig vikt vid. Vidare lyfte hon även det arbete kring regelkrångel som Företagarna arbetar med på daglig basis. I vanlig ordning är vi intresserade av att ta del av era tankar kring exempelvis krångliga blanketter, obegripliga tillstånd eller svårtolkade regler. Dela gärna era exempel med oss, så att vi kan tillsammans kan ta upp kampen mot regelbördan!

En av våra absolut mest populära medlemsförmåner är den juridiska rådgivningen. Därför var det givet att vår chefsjurist, Karin Berggren, deltog för att berätta mer om rådgivningens arbete samt de vanligaste frågorna de får in. Runt hälften av alla samtal kretsar kring personalfrågor. Föga förvånande, då anställningsavtal, anställningsformer och karensavdrag inte alltid är lätta frågor att hålla reda på.

Med på båten var också medlemmen Caroline Ravn, som till yrket är magiker! Likt många av våra medlemmar startade hon sitt arbetsliv genom anställning, men valde till sist att följa sina drömmar och satsa helhjärtat på att underhålla publik runt om i Sverige och världen med sina trolleritrick.

Förutom att hon förstås trollband alla på båten berättade hon även hur hennes medlemskap i Företagarna underlättat hennes verksamhet.

Ja, mitt främsta skäl är väl att jag är lat.”, säger hon och får med sig publiken i ett skratt. ”Som egenföretagare hinner man inte ta tag i alla frågor, därför är det bra att vara med i en organisation som gör det åt mig. Jag har också tecknat mina försäkringar genom Företagarna och går på nätverksträffar.

När båten åter anlände till vår huvudstad var det nöjda medlemmar som steg i land. Med sig hade de förutom underhållning och en trevlig kväll, förhoppningsvis fått med sig kontakter vilka kan användas i det fortsatta företagandet.

Företagarna Stockholm stads ordförande, Rose-Marie Danielsson, var även hon nöjd med kvällens event:

”En fantastiskt givande kväll där vi lyckades visa det bästa Företagarna har att erbjuda. Utöver nätverksmöjligheterna med andra företagare var det också trevligt att våra medlemmar fick möjlighet att ta del av hur vi jobbar med opinionsfrågor samt de matnyttiga tips från den juridiska rådgivningen.

Det är också fantastiskt roligt att intressent för eventet var så stort att det blev fullbokat nästan direkt. I den bästa av världar hade vi haft en ännu större båt! Som tur är har vi fler arrangemang planerade under hösten. Jag hoppas att vi får möjlighet att ses då!”

Företagarna Stockholms stad vill tipsa om tre events som vi tror kommer passa alla smaker. Redan den 16 oktober erbjuder vi en stadsvandring i Gamla Stan, med efterföljande mingel. Dessutom blir december en fullspäckad månad, då succén från föregående år, Soloföretagardagen, äger rum den 6/12. Vi firar sedan in julen med en trevlig jullunch på Clustret i Gamla Stan den 18/12. Mer information och anmälan till dessa event kommer inom kort. Håll utkik i er mailkorg och på vår hemsida!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap