headphones newspaper video-player

SocialView kan bli Årets Unga Företagare

Varje år prisar Företagarna unga entreprenörer som uppnått något extra med sitt företagande. Vinnaren utses den 11 oktober under en galakväll i Stockholms stadshus.

SocialView är ett av fem företag som har tagit sig hela vägen till riksfinal i den prestigefulla utmärkelsen Årets Unga Företagare. Vi har träffat Andreas Bengtsson och Marcus Smith, grundarna av SocialView, för att ta pulsen inför finalen och få veta mer om det företag som blivit nominerad som ett av de mest lovande unga företagen i Sverige.

Berätta om er verksamhet!

− För att på bästa sätt förstå vad vi gör så vill jag dra en kort bakgrund. Under de senaste tio åren så har vår uppmärksamhet förflyttats från traditionella medier som exempelvis TV, tidning eller radio till våra telefoner. Det finns idag fler uppkopplade telefoner i världen än vad det finns människor. Vi spenderar idag i snitt 3-5 timmar om dagen på våra telefoner och majoriteten av den tiden tillbringar vi på sociala plattformar. Men trots detta så spenderar många av världens största företag fortfarande den större delen av deras marknadsbudget på traditionella medier!

Här finns det idag ett stort kunskapsgap bland företag där vi kommer in och hjälper till hur de på bästa sätt kan använda sociala plattformar till att få sitt företag att växa.

Vi har genom åren skapat modeller och arbetssätt tillsammans med vår expertis inom strategi, data och beteendevetenskap och vi levererar detta som en full-service digital mediabyrå med grunden i sociala medier.

Genom åren så har vi fått förtroendet att jobba med bland annat Skistar, Lensway, Skånemejerier, Kjell & Co och O'Learys vilket vi är stolta över.

Varför tror du att just ni blev nominerade till Årets Unga Företagare och hur känns det att vara en av finalisterna?

− Bra fråga! Jag tror helt enkelt att vårt mod som unga företagare har uppmärksammats av personer i vår närhet. Modet att våga chansa vid 19 och 20 års ålder genom att gå vår egen väg, starta ett bolag i en traditionell bransch och samtidigt våga tro på att hitta unga medarbetare så dem kan få samma chans som oss att lyckas i ung ålder. Och bara några år senare växt ett par hundra procent ekonomiskt. Från 1 000 kronor på fickan till 22 miljoner på bara 5 år.

Men det som vi är riktigt stolta över är den personliga utveckling vi kunnat genomgå tillsammans med vårt team genom att ha vår medarbetarkultur som absolut prio 1.

Vi har trott på unga personer som tillsammans kan kämpa mot större mål i livet än bara att gå till ett vanligt jobb. Det här handlar så mycket mer om vår utveckling och framtid än vart vi står idag som individer. 

Med en otrolig ödmjukhet känns det helt overkligt fantastiskt. Vilken start för oss i vår resa som företagare. Det här kan vi leva på i många många år.

Vad har ni för förväntningar på kvällen?

− Vi är där för att stanna upp och faktiskt fira som vi brukar vara lite sämre på som företagare i all hast av tillväxt men primärt för att får träffa andra duktiga företagare som också är där av en anledning. För de är grymt duktiga och drivna personer! Vi ser fram emot att heja fram många andra duktiga företagare. 

Vad väntar härnäst för företaget? Har ni några spännande planer för framtiden?

− Ja, det har verkligen varit en omtumlande resa från den stora flytten från lilla Kalmar till storstaden. Vi börjar nu landa och som vanligt tusen nya utmaningar på bordet. Det tillhör väl livet som företagare − framgångar och motgångar. Vi går mot fortsatt tillväxt och etablering samtidigt som vi har några spännande nya företagsprojekt på gång vid sidan av. Det här är bara början!

 

Partners 2020
Utställare 2020