headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Stockholm har lyckats utöver det vanliga

Årets Företagare är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare. Utmärkelsen ges varje år i oktober i Stockholms stadshus.

Mikael Frithiof, Erik Olsson och Tobias Norman, Red Pipe Studios, är Årets Företagare i Stockholms län. Nu tävlar de om att bli Årets Företagare i Sverige 2019 i hård konkurrens med tjugo andra regionfinalister. Vi har träffat Red Pipe Studios inför den stora finalen för att ta temperaturen och få veta mer om företaget som har lyckats utöver det vanliga.

Först och främst, vad är det Red Pipe Studios arbetar med?

 − Vi jobbar med ljuddesign och musikkomposition till alla former av medier och offentlig miljö. Reklamfilm, TV-serier, dataspel, installationsljud på t.ex. museum. Allt som låter!

Varför tror du att ni vann Årets Företagare i Stockholm?

Det vi har gjort bra är att vi har månat om en humanistisk och sund företagskultur i en bransch som historiskt inte alltid har tagit det ansvaret fullt ut.

När man jobbar i en kreativ industri så kan passionen för det man arbetar med ofta användas som en täckmantel för att låta arbetsmiljö eller arbetsvillkor bli lidande. Lyckliga och inspirerade medarbetare ger bättre resultat över tid! 

Sen har vi varit ganska bra på att ta chanser när vi ser dem, vi har vågat anställa och vi har vågat kasta oss in i nya sammanhang. Om man tror på människor och även visar dem det så får man mycket mer tillbaka. 

Vad har ni för förväntningar på kvällen?

− Vid det här laget finns inga förväntningar annat än en inspirerande och rolig kväll bland andra företagare. Vi känner oss väldigt ödmjuka och tacksamma inför att vi har kommit så här långt. 

Vad har ni för spännande planer för framtiden?

− Det som tar mest fokus just nu är vår Los Angeles-satsning som är i sin linda. Vi bygger studios för glatta livet och jagar samtidigt efter nya kunder på en marknad som vibrerar av möjligheter! 

Berätta om något spännande projekt ni arbetar med just nu!

− Vi har precis slutlevererat allt ljud till en viktig kampanjsite för SOS Barnbyar som heter Play your Part och som går live i veckan. Den tycker jag att alla ska titta på och sen gärna engagera sig i!

Vad är egentligen ljuddesign?

Red Pipe Studios har klippt ihop en film som visar på ett projekt där man kan se hur olika scener i en film låter innan och efter ljuddesign. Det ger en bra uppfattning över vilken stor skillnad ljudet faktiskt gör för upplevelsen!

 

Partners 2019
Utställare 2019