headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Lär dig mer om tillväxt i november!

Tiden går snabbt och vi befinner oss redan i november, en månad många av oss associerar med tilltagande kyla och att antalet ljustimmar blir allt färre. För att råda bot på detta anordnar Företagarna Stockholms stad i samarbete med andra flertalet event på temat tillväxt, där du under trevliga former får möjlighet att skapa nya framgångsrika nätverk och tillskansa dig kunskap i ämnet som gynnar dig i ditt företagande.
Publicerad 5 nov 2019

Att det finns flertalet stora franchisekedjor i Sverige känner de flesta givetvis till. Ofta förknippas dessa till stora internationella hamburgerkedjor, men det finns också en uppsjö av mindre tjänsteföretag som också verkar under ett franchise-paraply. Intresset blir bara större och större, varav Företagarna Stockholms län i samarbete Franchise Group redan nu på torsdag bjuder in till en helkväll med mat och dryck där du får möjlighet att lära dig mer av experter med mångårig erfarenhet inom ämnet. Du får dessutom träffa en företagare som använt franchise för att växa. Kanske detta är något även för dig i ditt fortsatta företagande? Läs mer och anmäl dig här!

Vi vet att många av våra medlemmar vill växa och utveckla sina verksamheter. Men detta är inte något som sker automatiskt. Tillväxt är ofta en långdragen process som dessutom ofta medför stora kostnader för företagare. I rapporten Finansiering för jobb och tillväxt, som Företagarna släppte 2018 framgår det att över hälften av småföretagen upplever svårigheter i att få extern finansiering i tillväxtfasen. För att svara på detta och mycket mer bjuder vi den 22/11 in till en livesändning där vi får ta del av tips på hur man som företagare kan gå tillväga för att finansiera sin tillväxt. Medverkar gör bland annat Företagarnas vd, Günther Mårder och flertalet experter inom finansiering. Kort och gott är detta en livesändning du inte får missa.

Vidare lyfter Företagarna Stockholms län tillsammans med Styrelseakademin den 25/11 alla de tillväxtmöjligheter som finns genom att du som företagare tar in en eller flera externa styrelseledamöter i ditt bolag. Det finns flertalet fördelar som man kanske inte alltid tänker på. Det långsiktiga arbetet kring strategier blir mer systematiskt. Du som företagsledare får extern input kring var bolaget är på väg och det blir en chans att höja blicken från den vardagliga driften av bolaget till att jobba mer strategiskt. Seminariet leds av Gunvor Engström, styrelseordförande i StyrelseAkademien Stockholm. Hon har 30 års erfarenhet av styrelsearbete och även tidigare varit vd för Företagarna. Det här är ett seminarium som kan få ditt företag att växa!

Givetvis anordnar vi även flertalet andra events innan 2019 är över. Håll utkik i vårt kalendarium! 

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen