headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare

Vi snackar upp Soloföretagardagen tillsammans med Michael Alphov!

29 nov 2019
Den 6/12 är det dags för en repris på vad som antagligen var ett av våra mest omtyckta events under föregående år. Det är återigen dags att slå upp dörrarna för Soloföretagardagen – en kickoff där ditt företagande står i fokus och där du får möjlighet att, tillsammans med andra soloföretagare, ta del av en intressant föreläsning och höra mer kring Stockholm Business Region. Givetvis är detta även ett utmärkt tillfälle för dig att skapa nya kontakter för ditt framtida företagande!

Som ciceron för dagen har vi glädjen att välkomna Michael Alphov, som vill vardags driver bolaget Effektiva Metoder AB, vilka hjälper personer samt företag att nå nya höjder genom effektivare arbetsmetoder, vilket även är något deltagarna under dagen kommer få lära mer om. Vi passade på att fråga Michael om hans förväntningar på dagen!

Berätta lite om dig själv Michael!

Ursprungligen är jag från Värmland men bor nu i Mölndal tillsammans med min familj. I mitt tidigare arbetsliv har jag bland annat arbetat som egenföretagare i restaurangbranschen, Training & Development manager inom British Airwayskoncernen samt som fotbollstränare för GAIS U-21.

När jag inte jobbar älskar jag att resa och att läsa litteratur i alla möjliga former!

Vad har du förväntningar på dagen?

Min förhoppning är att vi tillsammans ska hjälpa varandra att lägga grunden till ett strålande 2020.

Kan du ge ett exempel på när företagare jobbar ”ineffektivt”?

Dåligt fokus, multitasking och ständigt tillgänglig är det första som dyker upp som svar. Många företagare är idag ”rädda” att missa affärer om de inte är tillgängliga 24/7 och släpper även ”allt" de håller på med när något nytt dyker upp som ett telefonsamtal, mail etc. Detta leder till konstant brandsläckning vilket sällan eller aldrig leder till långvariga framgångar. Tvärtom så leder till stress och oro över allt man borde gjort men som man ännu inte hunnit med. 

Vad hoppas du att deltagarna tar med sig på eftermiddagen när de går hem?

Nya konkreta verktyg för att jobba smartare samt nya insikter om att man själv behöver ta makten över sin tid för annars kommer någon annan göra det. Vidare hoppas jag att alla deltagare har flera mål för 2020 nedskrivna och att de fått feedback på sina tankar från andra deltagare. 

Platserna till ett av årets trevligaste events är begränsade. Säkra din plats redan idag genom att klicka här!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap