headphones newspaper video-player
LIVE på fredag - allt om Brexit för företagare

Tårta på tårta

Igår kväll överraskade vi Vaxholms nya KSO, Malin Forsbrand (C) och delar av Näringslivsberedningen, Jan Reuterdahl (L), Fredrik Östman (C) och Anders Garståhl (S) med ett budskap i form av diagram, ett s.k. tårtdiagram.
Publicerad 28 mar 2019
Fotograf: Peter Nerström

Vad står det?

Diagrammet är resultatet av Företagarnas nationella satsning ”Välfärdsskaparna” som visar hur stora skatteintäkter som kommer från småföretag i alla Sveriges kommuner. Bland de högsta ligger Vaxholm med 38%, på 9:e plats av landets 290 kommuner. Småföretagen i Vaxholm bidrar med 242 miljoner kronor till Vaxholms kommun. Läs mer om Vaxholm här!

När vi i onsdags hade möte med Vaxholms nya KSO och ledamöter ur NLB, se inlägg nedan, så filmade vår egen ledamot Tore Marklund, Marklund Film AB, mycket proffsigt och pedagogiskt hela vårt tårtkalas.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen