För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Knepen som får dig att lyckas som soloföretagare

Publicerad 29 mar 2019
Att skapa värde har blivit ett sätt att skilja framgångsrika företag från resten. Men hur går det till egentligen? Föreläsaren och försäljningsexperten Oliver Lopez ger handfasta tips kring hur vi ska agera för att inte bli omsprungna.

Oliver Lopez är en erfaren soloföretagare och vet vilka knep som tar ditt företag till nästa nivå. Tisdag den 28 maj föreläser han på Företagarna Business Forum i Stockholm.

Vad kommer du att prata om på Företagarna Business Forum?

- Jag pratar mycket om vikten av att ha ett starkt personligt varumärke för att skapa värde för sina kunder. Hur du stärker ditt personliga varumärke som soloföretagare. Det är viktigt att förstå sina kunder. Både i sociala medier och när du träffar de i säljmöten, jag vill visa hur allting hänger ihop.

Vilken är din främsta drivkraft?

- Min främsta drivkraft är att kunna dela med mig av mina erfarenheter av det jag kan. Jag har stor erfarenhet inom sälj och marknadsföring. Sen drivs jag av att hela tiden utvecklas och att se saker växa. Jag vill att det ska hända saker hela tiden. Jag vill att personer ska växa och att bolaget ska växa och jag gillar att hjälpa andra.

Hur började din karriär?

-
Jag har gjort den klassiska resan från telefonförsäljning och framåt. Jag vill inspirera andra genom att berätta om resan från att vara en ung junior säljare till att vara där jag är idag.

Vilka egenskaper tror du har gjort att du lyckats så bra din karriär?

- Att kunna vara lite jobbig och ifrågasättande, på ett sätt som ändå tillslut hjälper kunder. Inte vara den som sänker priset, utan att kunna hjälpa kunden. Ibland måste man kunna säga saker som gör folk obekväma. Balansen att vara utmanande och att vara lite jobbig men samtidigt inte vara arrogant. Om kunden alltid hade haft rätt så hade de kunnat göra allting själva. Så det gäller att vara trygg i sin erfarenhet och hellre säga nej tidigt till fel kund.

”Ibland måste man kunna säga saker som gör folk obekväma”

Vad har varit den största utmaningen i din karriär?

- Utmaningen har varit att välja om jag vill bygga mig själv eller om jag vill bygga ett företag. Jag har anställt många personer och det har inte alltid gått bra. Jag vill bygga något utan att tappa något. Utveckla mig själv och göra saker som ger mig energi.

Vilket är ditt bästa tips till företagare?

- Var genuin, var dig själv och låsas inte vara någon annan. Mina bästa kunder har jag fått när jag varit mig själv. Ibland klickar det och ibland gör det inte det och då är det inte meningen. Alla kan inte gilla dig och du kan inte gilla alla. Så var genuin.

Företagarna Business Forum får du delta i workshops och ta del av inspirerande föreläsningar som ger dig konkreta kunskaper som hjälper dig att bli mer framgångsrik.

Läs mer och anmäl dig här.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna