headphones newspaper video-player
Corona – råd och stöd för företagare

En virvelvind på internationella kvinnodagen

Ett fyrtiotal kvinnor delade med sig av erfarenheter och möjligheter under Women in Business Lunch i Företagarnas lokaler i Stockholm.
Publicerad 8 mar 2019

På internationella kvinnodagen deltog ett fyrtiotal kvinnor som startat och driver sin egna företag på Women in Business Lunch i Företagarnas lokaler i Stockholm.

− Det var som en fantastisk virvelvind. Plötsligt var det fullt i lokalen och alla pratade med alla. Vilken stämning! säger Jessica Lillthors, som är business Advisor på Enterprise Europe Network i Stockholm.

Det var Enterprise Europe Network (EEN) i samarbete med Almi som bjöd in till eventet. EEN är ett europeiskt nätverk i fler än 60 länder med uppdrag att erbjuda små och medelstora företag nya affärskontakter och en effektiv väg till ökad internationalisering. Företagarna står som värd för nätverket EEN i Stockholm.

På fredagens event hade deltagarna möjlighet att pitcha sina företag inför både rådgivare från EEN och Almi och inför varandra, för att kunna förmedla sina nutida behov och utmaningar. Dessutom höll Andrea Sucasas Gottfridson som startat framgångsrika Macacos en inspirationsföreläsning.

− Minglet efter lunchen mellan alla entreprenörskvinnor gjorde att de kunde dela erfarenheter och kunskaper sinsemellan. Det blev jättelyckat. I framtiden vill vi att fler kvinnor ska starta sina egna företag och att de som redan har får sina att växa, säger Jessica Lillthors.

För rådgivarna på EEN blev ett konkret resultat av lunchen många inbokade möten med entreprenörer som vill bredda sin business utanför Sveriges gränser.

Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson är också nöjd.

− Det var roligt att så många ville komma med  i  fredagens lunchpitch.  Det är också bra att Almi ser att det finns så många kvinnor med smarta idéer som förtjänar uppmärksamhet och kapital, säger han.


Leklandet nekas omställningsstöd

Ett bagatellartat fel gör att Stellas lekland inte får ta del av omställningsstödet, trots att företaget är berett att rätta till det. Om inte vi får ta del av omställningsstöde...

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen