headphones newspaper video-player

Årets Unga Företagare 2019: Andreas Bengtsson och Marcus Smith, SocialView AB

Onsdagen den 15 maj korades Årets Unga Företagare i Stockholms stad under festliga former på van der Nootska palatset på Södermalm. I sällskap med andra fantastiska nominerade stod till sist Andreas Bengtsson och Marcus Smith som vinnare.
Publicerad 16 maj 2019

ÅUF Bild.pngJuryns motivering: Mod är ett ord som ligger nära till hands när man tänker på Årets Unga Företagare. Vid en väldigt tidig ålder startade årets vinnare det företag som redan i ett tidigt stadie hade möjlighet att expandera och rekrytera nya medarbetare. Man såg en möjlighet med en unik idé i en redan existerande bransch.

Genom att skapa en sund medarbetarkultur där alla får möjlighet att jobba med någonting som de tror på skapades nöjda medarbetare i en bransch som ständigt utmanas av bristen av kompetens.

Årets vinnare konkurrerar inom en bransch där det är av yttersta vikt att ständigt ligga i framkant. Trots att förändring är vanligt förekommande i branschen har företaget visat en stor vilja att kontinuerligt utmana sig själva, vilket också förklarar dess framgångar.

Genom att starkt utmana på en redan etablerad marknad har Årets Unga Företagare framgångsrikt lyckats med en omlokalisering och har nu större möjligheter att hitta rätt kompetens och fler kunder. Med devisen ”Vi ska bli bäst – inte störst” har företaget kommit en lång bit på vägen, och det finns inga tvivel om att de är goda ambassadörer för stadens alla unga entreprenörer.

SocialView AB är ett företag som verkar inom strategisk och kreativ marknadsföring i sociala medier. De har sedan tidigare arbetat med välkända företag som Lensway, Skistar och O’Learys. Deras primära affärsidé är att bygga en strategi baserad på kundcyklar. På så vis skapar man upplevelser väl anpassade för den specifika målgruppen.

Företaget såg dagens ljus när Andreas och Marcus endast var 19 år gamla. Företaget hade då sin bas i Kalmar och arbetsplatsen expanderade till att ha 16 medarbetare under en treårsperiod. Medarbetarkulturen på företaget är föredömligt, vilket är uppenbart då ingen av dessa 16 medarbetare slutade under nämnda treårsperiod. Efter flytten till Stockholm har man fortsatt att attrahera komptens med passion för sitt yrke.

Årets Unga Företagare i Stockholms stad är inte det första ärofyllda priset SocialView vinner. Tidigare har de även prisats som årets tillväxtbolag av SEB & Young Entrepreneurs of Sweden. De har även vunnit Sveriges största tävling i sociala medier.

Nu ska företaget fortsätta med att på allvar etablera sig i Stockholm. Det är en tuffare marknad, där kampen om rätt kompetens är tuff, men med rätt driv kommer företaget och dess ägare garanterat att fortsätta växa och förbli goda ambassadörer för unga företagare i såväl Stockholm som på nationell nivå.

Stort grattis Andreas och Marcus! 

Fler nyheter från Företagarna

Synliggör offentliga affärsmöjligheter

Med tydligare information om var, när och hur kommuner vill köpa in sina varor och tjänster kan fler företag vara med och konkurrera på den offentliga mångmiljardmarknaden.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter