För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna öppnade norska marknaden för Tina

Publicerad 17 okt 2018
Företagarnas rapport Lönsamhet – så lönsamma är företagen i Sverige, visar att medlemmar i Företagarna har signifikant högre lönsamhet än andra jämförbara företag. Tina Jonsson driver ASM event och företagstjänster AB tycker inte att det är så konstigt.
Tina Jonsson driver ASM event och företagstjänster AB.

Tina Jonsson driver ASM event och företagstjänster AB, en snabbväxande byrå med rötterna i Umeå. Förkortningen ASM står för alla sorters möten. Företaget är en totalleverantör inom konferenser, möten och events som hjälper andra företag med deras arrangemang över hela landet och även utomlands.

Tina har inte svårt att relatera till resultatet i rapporten Lönsamhet som visar att medlemmar i Företagarna har signifikant högre lönsamhet än andra, jämförbara företag.

– Jag kan mycket väl se att det är så. Det räcker att se på mig själv. Jag har sparat jättemycket tid och pengar på att vara medlem i Företagarna, säger Tina Jonsson.

Jag får hjälp av Företagarna

Tina startade företaget i Umeå men har i år bytt säte till Stockholm. Första året omsatte verksamheten ungefär 1,3 miljoner kronor och i år pekar prognosen på att företaget omsätter cirka fem miljoner kronor.

– Företagarnas juridiska rådgivning är den absolut bästa. När jag skulle börja göra affärer med Norge – utanför EU – fick jag sju olika svar från Skatteverket. Det tog jättemycket tid och kraft att sätta sig in i allt. Men sedan gick jag med i Företagarna och fick hjälp jättesnabbt. Det öppnade den norska marknaden för mig, säger hon.

Tina har tagit hjälp av den kostnadsfria juridiska medlemsrådgivningen flera gånger. Men hon ser också andra fördelar med medlemskapet.

– Alla nätverkstillfällen är ett jättestort plus. De är perfekta för att skapa nya kontakter, säger Tina Jonsson.

För Tina är det viktigt att hålla sig uppdaterad över villkoren för att driva företag.

– Företagarnas postningar i sociala medier, tidningen Företagaren och alla andra uppdateringar som jag får som medlem, det ger ett tydligt mervärde för mig, säger hon.

Fler nyheter från Företagarna