För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Årets Företagare i Stockholms stad 2018!

Publicerad 16 maj 2018
Tisdagen den 15 maj korades vinnarna i Årets Företagare Stockholm stad. Juryn hade inte ett lätt arbete med att utse en vinnare bland alla nominerade, men till slut stod det klart att Henrik Nolmark och Mats Jarnhammar vunnit priset som Årets Företagare i Stockholm stad. Nedan följer en kortare intervju med vinnarna.

Stort grattis till vinsten i Årets Företagare Stockholms stad 2018, Henrik och Mats! Hur känns det?

Stort tack! Det känns jättekul!

Varför tror ni att just ni fick priset i år?

Det är såklart jättesvårt att svara på, men det är möjligt att det beror på att det inte fanns någon egentlig marknad när vi startade företaget, vilket såklart är en stor utmaning i sig. Trots detta har vi lyckats att överleva och till och med skapa en större marknad tillsammans med kunder och i dag utvecklas vi och anställer folk vilket såklart är jätteroligt!

Sedan tror vi också att det faktum att vi är ett socialt företag spelar in. Vårt yttersta mål och drivkraft är ju att göra världen bättre. Det var ju också därför företaget skapades, att vi kände att det inte fanns någon plats eller form där vi kunde göra det.

Nu har vi ju även hittat en affärsmodell som faktiskt fungerar, där vi kan kombinera det sociala företagandet, och försöka göra världen till en bättre plats, samtidigt som vi har en affärsmodell som gör det möjligt att skala upp och till och med växa.

I våra branscher som rör stadsplanering och stadsutveckling är det dessutom i Sverige ovanligt med kombinationen kommersiell verksamhet och socialt företagande. I en del andra länder är det desto vanligare i form av institut. I Sverige är det mer vanligt att man antingen är det ena eller det andra, kommersiell eller så omfattas man av offentlig/ideell sektor. Vi tror alltså att vår kombination är förhållandevis unik.

Vad betyder priset för er?

Otroligt mycket pepp i vårt fortsatta arbete! I vår bransch delas det inte ut särskilt mycket priser, så det betyder mycket för oss. Sen är det också väldigt roligt att faktiskt bli uppmärksammad som företagare. Alltså att man inte bara tittat på företaget i sig, utan även hur vi drivet det. Det känns också som ett pris som faktiskt betyder något, då det verkar ligga ett gediget arbete bakom att hitta företagare att nominera och att en jury sedan sätter sig ned och utser en vinnare.

Slutligen, har ni något tips att dela med er av till andra företagare?

Tro stenhårt på er idé och er själva. Fokusera på att göra saker ni är riktigt bra, samtidigt som ni köper in tjänster som ni kanske är mindre bra på. Själva tron på att det man gör faktiskt är bra är någonting som vi upplever varit väldigt viktigt för oss själva i vårt företagande.

Företagarna Stockholms stad önskar Henrik och Mats stort grattis till vinsten och fortsatt lycka i såväl sitt företagande som i regionfinalen den 15 juni!

Fler nyheter från Företagarna